Arama

Yıldız Tilbe - Tek Mesaj #4

Pollyanna - avatarı
Pollyanna
Ziyaretçi
28 Mayıs 2006       Mesaj #4
Pollyanna - avatarı
Ziyaretçi
Yıldız Tilbe'nin Hayat Hikayesi (Biyografisi)

Her albümü büyük merakla beklenen isimlerden biri Yıldız Tilbe... Sadece kendisinin değil diğer ünlülerin okuduğu şarkılarıyla da ünlenen bir isim Yıldız Tilbe...
Yıldız Tilbe, Türk Pop müziğinin gelişimine katkı yapan en önemli isimler arasında yer alıyor. Çünkü Yıldız Tilbe, pop müziğinin büyümeye başladığı yıllarda ortaya çıkan ve kendi bestelerini yapmasıyla dikkat çeken başarılı bir bayan şarkıcı.
1966 yılının 16 Temmuz'unda İzmir'de doğdu. 6 kardeşten en küçüğü olan Yıldız Tilbe, Gültepe Lisesi'nde okurken eğitimini yarıda bırakarak evlendi. Bu evlilikten Sezen adında bir kızı oldu. Eşinden ayrıldıktan sonra ailesine ve kızına bakabilmek için İzmir’de çeşitli yerlerde şarkı söylemeye başladı.
Önce düğün salonlarında, ardından gece kulüplerinde şarkı söyledi. Bu dönemlerde babasının şarkıcı olmasına karşı çıkmasından dolayı kendi ismi yerine “Tutuk Hazal” ve “Güler Yıldız” gibi takma isimler kullandı. Ancak bir gün gazetede çıkan resmi kendisini deşifre edince kendi ismini kullanmaya başladı... Bir gece çalıştığı kulübe gelen Sezen Aksu ile tanıştı ve onun daveti üzerine İstanbul'a gelerek vokalisti oldu.
İstanbul'da bir süre barlarda çalıştı ve 1994 yılında Aydın Oskay'la anlaşarak "Delikanlım" isimli şarkısı ve aynı ismi taşıyan ilk albümüyle müzik piyasasına oldukça iyi bir giriş yaptı. "Delikanlım" şarkısı ve albümü o senenin en büyük hiti oldu. Bu sıralarda yaşam öyküsü neredeyse medyanın tamamı tarafından yayınlandı. İlk klibini Cenk Torun'la birlikte oynadığı Delikanlım adlı parçaya çekti.
Ondan sonra yayınladığı "Dillere Destan" (1995) albümü de iyi eleştiriler aldı ve çok satan bir albüm oldu. Sonraki albümlerinde da başarılı çıkışlar yaptıysa da, ilk albümünde yakaladığı popülariteyi yakalayamadı. Bu süreçte adı daha farklı nedenlerle anıldı. Yaptığı iyi işlere rağmen yaşadığı tatsız olaylarla da zaman zaman gündeme gelen Yıldız Tilbe ise söz konusu süreci ve bunun müziğine yansımalarını,'Yaşadıklarımla anıldığım için, şarkılarım dikkate alınmadı' şeklinde yorumluyor.
Yaşadığı her kötü olaydan bir ders çıkarttığını ve müzikle ilgili olan herşeyin kendisine büyük mutluluk verdiğini söyleyen Yıldız, hedefinin ileride de işini iyi yapan bir sanatçı olmak olduğunu ve ömrünün yettiği yere kadar da müzik yapacağını belirtiyor.
Tarkan ve Deniz Seki gibi pek çok ünlü şarkıcıya şarkı sözleri veren Yıldız, müzik piyasasının üst sıralarında olmasına rağmen, bir şekilde 'farklı' durmayı başararak kendine özgü bir yer ve denge tutturmuş durumda. Toplumun değişik kesimleri tarafından bu kadar çok seviliyor olmasını belki de bu durumuna yormak gerekiyor.
Kendi deyimiyle, 'kara kuru, 45 kiloluk birisi' olan Yıldız'ın sözlerinde ki derin anlamları yakalamak ve notalarında, ondaki insancıllığı duymak, o içten gülüşündeki gerçekliği görmek, okadar da zor değil.
Yıldız Tilbe, doğal insancıl ve yaptıklarından gerektiği zaman pişmanlık duyabilen biri.
Yıldız Tilbe ilerleyen yıllarda sırasıyla "Aşkperest" (1996), "Salla Gitsin Dertlerini" (1998), "Gülüm" (2001), "Haberi Olsun" (2002), "Yürü Anca Gidersin" (2003) "Yıldız'dan Türküler" (2004) ve yine 2004 yılında "Sevdiğime Hiç Pişman Olmadım" isimli albümleri çıkardı.Haberi Olsun" adlı albümü ile 2002 yılında en çok satan on albümden biri oldu.
Şu anda müzik marketlere sunduğu "Papatya Baharı" (2005) adlı son albümü ile hayranlarının karşısında. Ve 2006 Yılında "Tanıdım Seni" adlı single ile 1 Haziran'da Tüm Müzik Marketlerde
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.