Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
01:02, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 08 Aralık 2025 - 01:03
Arama
MaviKaranlık Forum
Iskât-ı Savm Nedir?
-
Tek Mesaj #2
Muhabbetci
Ziyaretçi
14 Aralık 2008
Ziyaretçi
Böyle birsey Islamda yoktur, verdigi ayetede ekleme yapmislar , kesinlikle ayetde ihtiyarlikdan felan bahs etmez Sayin herhangibiri dostum...
Kim yazdigini bilemicem bunu gazetede ama geleneksel islamin görüsü malesef anca bu kadar olabiliyor ve kuran ayetlerini tahrif etmekdende cekinmezler bu tür insanlar...
Ayeti ben atayim buraya beraber degerlendirmesini yapalim insallah..
Bakara Suresi 184
Sayılı günlerdir.
Sizden kim hasta olur veya yolculuk halinde bulunursa tutamadığı gün sayısınca başka günlerde tutar.
Oruca zorlukla dayananlar üzerine düşen, fidye olarak bir yoksulu doyurmaktır.
Kim bir mecburiyeti olmaksızın içinden gelerek iyilik yaparsa bu onun için daha hayırlı olur.
Ve oruç tutmanız, eğer bilirseniz, sizin için daha hayırlıdır.
Bakara Suresi 185
Ramazan o aydır ki; insanlara kılavuz olan, iyi-kötü ayrımıyla hidayetten kanıtlar getiren Kur'an, onda indirilmiştir. O halde bu aya ulaşanınız onu oruçlu geçirsin.
Hasta olan veya yolculuk halinde bulunan, tutamadığı gün sayısınca başka günlerde tutsun.
allah sizin için kolaylık ister; O sizin için zorluk istemez.
Tutulmamış olan günleri tamamlamanızı, sizi doğru yola kılavuzladığı için allah'ı yüceltmenizi ister. Ve sizin şükretmeniz umulmaktadır.
Ihtiyar insana oruc farzi yoktur, cünki o insan zorlukdadir...Kurani kerimde oruc böyle aciklanir...Hasta olan ve yolculukta olan baska günlerde tutmadigi günlerin sayisinca tutar..Sayet dayanamiyorsa , herhangi bir nedenden dolayi o zaman yoksulu doyuracakdir..Ama kendisi yoksul ise nasil doyurcak baskasini? Evet o zaman " ALLAH sizin icin kolaylik ister" yani ALLAH tutmazsan seni cezalandircam demez...Tutarsan senin icin daha hayirlidir der...Simdiki bazi kendini bilmez Hocalarin dedigi gibi degildir yani oruc..
Ve dikkat ettinse Ihtiyar kelimesi hic gecmez bu ayetlerde
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 01:03
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız