Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Suyun içine kattığımız yağ, neden kaynama noktasının düşmesine sebep olur?

Su molekülleri polardır (hidrojenler kısmi olarak artı yüklü iken, oksijenler kısmi olarak eksi yüklüdür). Bu yüzden moleküller arası çekim fazladır. Suya bir miktar yağ eklediğimizde, suyla karışmaz. Yağın özkütlesi daha azdır. Bu yüzden suyun yüzeyinde yağı, küçük baloncuklar halinde görürüz. Su kaynamaya başlamadan önce oluşan kabarcıklar yağ olan yüzeyi daha kolay aşarlar. Çünkü yağın yüzey gerilimi daha düşüktür. Böylece suyla yağın kaynama noktası, suyun kaynama noktasından daha düşük olur.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.
Quo vadis?