Arama

Cennet nedir? - Tek Mesaj #4

MesirKentli - avatarı
MesirKentli
Ziyaretçi
23 Aralık 2008       Mesaj #4
MesirKentli - avatarı
Ziyaretçi
Kuran'a göre cennet, insanlar arasında kurtuluşa erenlerin ölümden sonra gidecekleri, Allah'ın iradesi ile O'nun seçilmiş kullarına kapıları açılan zevk ve mutluluk yeri olarak tanımlanır. Diğer bütün dinlerde benzer tanımlar varsa da, doğu dinlerindeki cennet kavramları farklılıklar içerir. Çin'deki bazı dinsel inançlara göre cennet, Tanrısal iradeyle insanın ahlak yasalarının yapıldığı yerdir. Hindu dininde, Vişnu'ya tapanlar, cenneti Vişnu'nun acı ve ölümün olmadığı bir yer olarak görürler.
MÖ. 3 yüzyıla kadarki Yahudi inancına göre cennet, İsrailoğullarının Tanrısı Yehova'nın yeriydi. Ölülerin, yerin altında, ceza ve ödülün olmadığı Şeol'da uyudukları inancı yaygındı. Daha sonraları bilinen cennet inancı yerleşmiştir. Kuran'a göre, cennette bulunanlar için her şey son derece mükemmeldir ve cennet sakinleri için her türlü meyve, içinde zencefil olan şaraplar, müminler için kendilerine her türlü hizmete hazır huriler ve genç oğlanlar bulunmaktadır.
Aşağıdaki ayetlerde, herhangi bir meal hatası olduğu düşünülmemesi için, cennetle ilgili farklı meallerden alınan örnekler verilmiştir.
Cennette Erkeklere Verilen Nimetler..
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 0 üye beğendi.