Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Şeker Hastalığı ve Ozon

articles Diyabetes Mellitus (Şeker Hastalığı) vücudumuzun şeker metabolizmasında bozuklukla karekterize bir metabolik hastalıktır. Şeker metabolize olmayınca kan şekeri artıyor ve en fazla damar ve sinirlerde yığımlanmaya neden oluyor. Damar duvarında değişikliklere neden oluyor ve dokunun kanlanması bozuluyor.
Ayrıca vücudumuzun asiditesini artırır. Asiditesi artan bir ortam demek, organlarımızın erken yaşlanması demektir. Vücut belli bir PH yı korumak zorunda olduğundan , kendi alkali elemanlarını harekete geçirir. Bunlar oksijen ve kalsiyumdur. Oksijeni dışardan solunum yoluyla alıyoruz. Ama kalsiyumu endojen yapılardan ( kemikler) ayrıştırarak kullanır. Bu da kemik erimesinin en önemli müsebbibidir.
İşte ozon tedavisi ile, vücudumuza alkali bir molekül girdiğinden asiditeyi düzeltmiş oluruz. Üstelik bunun için iç kaynaklarımızı harcamamış oluruz. Kemik erimesi riskini bertaraf etmiş oluruz. Ayrıca Ozon immun sistemini aktive ettiğinden vücut direncini arttırır. Antioksidan sistemi ( Glutatyon, Dismutaz,) aktive ettiğinden serbest radikallerin verdiği zararı önler.
Ayrıca diyabet sonucu oluşan, ayak ve el yaraları ozon tedavisiyle hızla iyileşmektedir. ( Bakınız Yara tedavisi ve vakalar sunumlar bölümü) Ozon yüksek enerji içeren, Alkali, anti-oksidan, immün sistemi aktive eden, metabolik modulatör etkisi olan Avrupa da yaygın kullanılan bir yöntemdir.
Quo vadis?