Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
herşeyden evvel iletişim konusu için İstanbul'da yapılan bir dneeyin sonuçlarını paylaşmak istiyorum. tam olarak bulduğumda paylaşacağım buradan..deneyi yapanlar elinde megafonla değişik semt ve kitlelere bağırarak''hemen yere yatın!!'' diye bağırdıklarında doğal olarak herkesin yattığını. yumuşak ses tonu ve rica edildiğinde ise insanların''neden'' gibi sorularla geçiştirdiklerini görmüşler.. burada ki çıkaracağımız olay; insanların hernekadar emir cümlelerinden hoşlanmasa emir cümlelerini yerine getirdikleridir.
ancak..
çok sert bir tutum kişiliğinize aykırı ise yada doğuracağı olumsuz sonuçlardan çekiniyorsanız. deneyimlerimle sabit olan bir kaç önerim olacak..
1-emriniz altındakilere hastalık,ölüm gibi durumlarda ve işlerişnini olmadığı durumlarda müsamaha gösterin, güleryüzlü olun. hal hatır sormaktan çekinmeyin.. işlerini yapmadıklarında ise.. aynı şekilde bunu belirtmekten, iş konusunda katı ve kuralcı olmaktanda çekinmeyin..
emriniz altındaki personelinizi koruyun. bu size inanılmaz bir güç verecektir. bir başkası siizn emriniz altındaki birine bişi diyememeli. bu zaten aslında sizinde çiğnenmeniz demektir.. yani amiyane tavırla. eğer sert çıkılacaksa siz çıkın ama bunu başkasına yaptırtmayın..
bir hata olduğunda toplumda değilde, yalnız ayrı bir yere çekip oraa konuşun..buda önemli bir olaydır..
iyi bir iş çıktığında takdir etmekten korkmayın, kötü işi ise mutlaka cezalandırın.. arada bir fark mutlaka olsun. kötü iş çıkaranları kesinlikle takip edip cezanın yerine getirileceğinden emin olun.. ilkin mutlaka çalışmayan bir kaç elemanın üzerinde cezalandırma sistemini uygulayın.. ki yapılabilecek olunanlar herkesçe düşünülsün..
bunun yanında güler yüz.. ve nezaket.. ama sadece hakedeneMsn Happy
Quo vadis?