Arama

Ofsayt nasıl olur? - Tek Mesaj #2

Kral_Aslan - avatarı
Kral_Aslan
VIP MsXTeam
5 Ocak 2009       Mesaj #2
Kral_Aslan - avatarı
VIP MsXTeam
OFSAYT
a. (ing. off-side’dan).
1. Futbolda bir oyuncunun ya da oyuncuların, topun son oynandığı anda rakip kale hattına (defansın arkasında), toptan daha yakında bulunması.
2.
  • Ofsayt pozisyonu, futbolcunun ofsayta düşmesiyle oluşan hatalı durum. (Bu durumda atılan gol geçerli sayılmaz.)
  • Pasif ofsayt, bir futbolcunun ofsayt pozisyonunda bulunduğu halde oyuna ve rakibine müdahalede bulunmadığı durum. (Bu pozisyonda oyuncu kendisine ve takımına avantaj sağlamadığından, hakem oyunu durdurup ofsayt kuralını uygulamaz.)
Ofsayt Kuralları
Oyuncu karşı takımın kale çizgisine toptan ve sondan ikinci rakip oyuncudan daha yakın olduğu durumda bulunduğu pozisyonda ise ofsaytta bulunmaktadır. Ancak oyuncu kendi sahasındaysa, sondan ikinci rakip oyuncusuyla veya son iki rakip oyuncuyla aynı hizada ise ve kale ile arasında oyuncu olmamasına rağmen topun arkasında bulunuyorsa bu pozisyonlar ofsayt sayılmamaktadır.

Ofsayt pozisyonundaki bir oyuncu, topun takım arkadaşına dokunduğu veya takım arkadaşının topla oynadığı anda hakemin kanaatine göre oyuna müdahale ederek, rakibe müdahale ederek ya da bulunduğu pozisyondan avantaj elde ederek aktif oyuna dahil olursa ofsayt olarak cezalandırılmaktadır.

Son olarak taç atışı, köşe vuruşu veya kale vuruşu esnasında ofsayt kuralı geçerli olmamaktadır.

DEVAMI Ofsayt Nedir?
Son düzenleyen Safi; 16 Aralık 2016 18:15
Hayatın ne anlamı var.. Yanımda sen olmayınca....