Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2009       Mesaj #3
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Toshiba, DVD'ye göre çok daha yüksek kalitede görüntü ve bellek sağlayan HD-DVD diskçaları Avrupa'da satışa sundu. HD-DVD diskleri 30 GB veri depoluyor.

Avrupa’da yaklaşık 1000 dolar fiyatla satılan HD-E1 DVD adlı HD-DVD çalar için diskler de hazır, birçok film şirketi şimdiden yeni formata göre ürünlerini çıkarmaya başladı. Toshiba, Mart 2007’ye dek dünya çapında 500.000’den fazla HD-DVD çalar satmayı planlıyor.


Yeni kuşak DVD standartı elektronik devleri Toshiba ile Sony arasında büyük rekabete sahne oluyor. Toshiba’nın geliştirdiği HD-DVD ve Sony’nin geliştirdiği Blu-Rray henüz yeni piyasaya sürülüyor ve iki format da piyasadan tam anlamıyla kabul görmüş değil. İki rakip formattan biri piyasadan kabul gördüğü oranda yaygınlaşırken, satışı düşük kalan diğer format da pazardan silinecek.

SONY VE TOSHIBA REKABETİ
Sony, Samsung, Panasonic, Sharp, Philips, Hitachi, Pioneer, Apple, Dell, Disney ve 20th Century Fox Blu-Ray formatına destek verirken, Toshiba, NEC, Sanyo, Microsoft, Intel ve Universal HD-DVD’yi destekliyor. Warner Bros ve Viacom her iki formatı da destekleyeceğini açıklamıştı. Her iki format da şimdilik eşit durumda ancak yeni DVD formatının hangisi olacağı film stüdyolarının ve izleyicinin hangi ürünü daha çok satın almasıyla ortaya çıkacak. HD-DVD diskleri 30 gigabyte, Blu-Ray ise 50 GB hafızaya sahip.

HD-DVD ve Blu-Ray arasındaki rekabet 1980’lerde video kaset formatları VHS ile Betamax arasındaki mücadeleyi andırıyor. Pazarda yaygın durumda bulunan Sony Betamax, VHS’in piyasaya girmesiyle birkaç yıl içinde silinmişti.
Quo vadis?