Arama


Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2009       Mesaj #4
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
HAVA HARP OKULU ÖĞRENCİ BİLGİLERİ
Hava Harp Okulu' na yılda ortalama 250 öğrenci alınmaktadır. Öğrencilerin yaklaşık %50'si askeri, %50'si sivil lise kaynaklıdır. Kuleli, Işıklar ve Maltepe Askeri Liseleri' nden alınan öğrenciler matematik - fen kolu mezunudur. Sivil liselerden alınan öğrenciler ise liselerin Fen-Fen Bilgisi kolu mezunudur.
Hava Harp Okulu' na 1992 yılında bayan öğrenci alımına başlanmış ve ilk mezunlar 1996 yılında Hava Kuvvetleri'nin uçuş dahil değişik sınıflarında göreve başlamışlardır. Halen Hava Harp Okulu öğrenci mevcudunun yaklaşık %6'sını bayan öğrenciler oluşturmaktadır.
Ayrıca Dost ve Müttefik ülkelerle yapılan İkili Savunma ve Eğitim İşbirliği Antlaşmaları gereği 1992 yılından itibaren Hava Harp Okulu'nda misafir öğrencilere de eğitim verilmektedir. Halen Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Arnavutluk ve Bosna - Hersek ülkelerinden öğrenciler bir yıl Türkçe Hazırlık eğitiminden sonra, Hava Harp Okulu' nda uygulanmakta olan eğitim - öğretim programını takip etmektedir. Misafir öğrenciler, öğrenci mevcudunun yaklaşık %9'unu oluşturmaktadır.
Son düzenleyen Safi; 18 Ağustos 2018 03:37
Quo vadis?