Arama

Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2009       Mesaj #4
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
fortune adlı kullanıcıdan alıntı

elbette doğru ve yararlı bilgiler vermişsin. ancak şu cümle sanırım bilgi eksikliginden kaynaklanıyor :
''penisilin allerjisi bir kaç saat sonra ortaya çıkacak bir allerji değil.''

3 tür penisilin alerjisi vardır. evet bir türünde penisilinin vücuda temas etmesi bile ( burda miktar hiç önemli degildir.kaç dizyem olması sorun degildir yani.) anafilaktiyi anında geliştirir. ancak, bir alerji türünde ise alerjik reaksiyon en geç 72 saat içinde bile ortaya çıkabilir.
tabi ki bu demek degildir ki penisilin tedavisi yapılmamalı.hatta tam tersine daha etkili ve ekonomik olması açısından penisilin tedavisi daha iyi diye düşünüyorum.

test yaptırma yaptırmama konusunda ise;
evet iki farklı tıbbi akım iki farklı yolu tercih eder.yapılmalı\ yapılmasına gerek yok.
ben de yapılmasına gerek olmadıgını düşünenlerdenim.

sebebine gelince;

eger gerçekten alerjik reaksiyon gelişecekse dünyanın en donanımlı hastanesi vs'inde olun durum degişmeyecektir, ne yazık ki. gelişmeyecekse de gelişmez zaten..

benim verdiğim bilgilerde o doğrultuda dikkat ederseniz. ben orada ''evet iğneyi yaptırdım şimdi ne yapmalıyım'' kısmına cevap verdim.. bu konuda bilgi eksikliğim olamaz..benimle aynı şeyleri söylemişsiniz. bir farkla ben direk genel bilgiler yerine hastaya özgü, ziyaretçiyi esas alarak onun sorununa çözüm önerisi getirdim..
Quo vadis?