Alıntı
___?=) adlı kullanıcıdan alıntı Eğitim yoluyla engellenmiş savaş var mı? acele yardım edin.bu bizim için önemli.acelem var.....
Araştırmalarımda öyle bir savaşa ait bir döküman bulamadım .. ancak savaşın engellenmesinde eğitimin rolü ile ilgili dökümanlar mevcut .. inceleyiniz
Savaş barışçı çocuklarla önlenir
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, savaşın önlenmesinde çocukların eğitiminin büyük önem taşıdığını söyledi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, EÜ Tıp Fakültesi`nde düzenlenen ``Savaş ve Çocuklar`` konulu sempozyumun açılışında, ``çocuklardan yola çıkarak savaşların önlenmesi`` yönündeki fikrin çok önemli olduğunu vurguladı. Savaşların, çocuklara ne kadar kötü bir şey olduğunun anlatılması gerektiğine işaret eden Bayındır, ``İlerde savaşmayacak çocukları yetiştirmemiz lazım. Savaşın önlenmesinde çocukların eğitimi büyük önem taşıyor`` dedi. EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Erdener de savaş ile çocuğun asla yan yana gelmemesi gereken iki unsur olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ``Savaş, yanan yıkılan yerler, korku, çaresizliktir; çocuk ise umut, yarın demektir. Savaş çocuklar üzerinde çok büyük fiziksel ve psikolojik travmalar meydana getiriyor. Ruhlarında inanılmaz travmaların yaşanmasına neden oluyor. Savaşta ölen çocukların yalnızca yüzde 5`i çatışmalarda, geriye kalan yüzde 95`i ise ishal ve çeşitli hastalıklara yakalanarak ölüyor.`` Sempozyuma Sağlık Bakanlığı temsilcisi olarak katılan Hatice Kaptan ise savaşlardan en çok zarar gören ve etkilenenlerin çocuklar olduğunu bildirdi. Türkiye ile UNICEF arasında 2000 yılında afet ve acil durumlarda hazırlıklı olma programının imzalandığını, bununla birlikte afetlerin kadın ve çocuklar üzerindeki etkisinin azaltılmasının amaçlandığını belirten Kaptan, ``Program 2010 yılına kadar devam edecek. Son on yılda meydana gelen savaşlarda 2 milyon çocuk öldü, 10 milyonu ise ailesiz kaldı`` dedi.
kaynak