Arama

Guinness Rekorları - Tek Mesaj #4

RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009       Mesaj #4
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Guinness Rekorlar Kitabı'na giren oyunlar ve içerikleri

Guinnes Rekorları'na adını yazdırmayı başaran "Grand Theft Auto" ve "Resident Evil" serilerinin rekor kırdığı dallar aşağıda belirtildiği şekilde sıralanmış. Yalnız RE serisi oyunlarıyla değil de, oyunlardan uyarlanan filmleriyle girmiş Guinness Rekorlar Kitabı'na.

GRAND THEFT AUTO REKORLARI:

  • En Başarılı Yapım
29 Nisan 2008 tarihinde, "Grand Theft Auto IV", dünya çapında bir gün içerisinde $310 milyonluk bir satış rakamına ulaştı. Bu "Dark Knight" filminin 24 saat içerisindeki elde ettiği gelirden 5 kat daha fazla.
  • En Fazla Tartışma Yaratan Video Oyun Serisi
GTA serisi kesinlikle tarihteki en çok ses getiren bir seri olmayı başardı. Seri hakkında dört bini aşkın haber yayınlanarak, şişirilmiş bir şiddet kullanıldığı düşünülerek suçlamalara maruz kaldı, gerçek hayattaki suçlar ile oyun arasındakilerle bağlantı kurulmaya çalışıldı ve oyunun, oyuncularda kötü bir etki bıraktığı ima edildi. Rockstar Games firmasına bu seri yüzünden birkaç dava bile açıldı. Hatta "GTA4", Tayland'da yasaklandı.
  • Bir Video Oyunundaki En Büyük Seslendirme Ekibi
GTA IV oyununda, 861 kişi seslendirme yaptı. Bunlardan 174'ü isim sahibi karakterleri, DJ'leri ve TV seslendirmelerini yaptı. Geriye kalanlar ise sadece seslerinin oyunda duyulması için gönüllü olan kişilerdi.
  • En Yüksek Bütçe
Nisan 2008 tarihinde Times ile yapılan bir röportajda, GTA'nın yapımcısı Leslie Benzies, "GTA4'ün" yapımının 100 milyon dolara ulaştığını belirtti. Ve böylece Sega'nın Shenmue oyunu için harcanan 70 milyon dolarlık bütçesinin rekorunu da kırdı.
  • En Geniş Grand Theft Auto Oyun Alanı
GTA: San Andreas, serideki en geniş oyun alanına sahip. Diğer GTA'lardan dört kat büyük olup; 3 şehir, 12 kasaba ve millerce kırsal kesime sahip.
  • En Fazla Oyun Müziği
GTA IV oyununda, 18 radyo istasyonunda 218 tane lisanslı şarkı bulunuyor. GTA: San Andreas 'ın 156 şarkı rekorunu da kırıyor.

RESIDENT EVIL REKORLARI:

  • İlk Oyundan Uyarlanan Bir Film Üçlemesi
Mill Jovovich'in başrolde oynadığı, Resident Evil (2002), Resident Evil: Apocalypse (2004) ve Resident Evil: Extinction (2007) filmleri, oyundan beyazperdeye uyarlanan filmler arasına en fazla beğeniyi topladı. Bilim-kurgu korku türündeki filmler, Capcom firmasının Resident Evil oyunundan uyarlanmıştı.
  • En Fazla Gelir Elde Eden Oyundan Uyarlanan Filmler
Resident Evil, 2002 yılında 276 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etmeyi başardı. Ardından, "Resident Evil: Extinction" 147 milyon dolar ve "Resident Evil: Apocalypse" de 129 milyon dolarlık bir hasılat rakamına ulaştılar.