Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
6 Nisan 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Google SketchUp

Google, SketchUp adında bir program çıkardığından bu yana Mimarların da gözdesi oldu.
Hem kullanım kolaylığı bakımından, hem de Google Earth ile paylaşım özelliğinden dolayı yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Komut sayısının azlığı, model arşivinin paylaşılabilirliği ve zenginliği, modelin Google Earh aracılığı ile yayınlanabilmesi, diğer görselleştirme programlarıyla paylaşım olanağı ve belki de en önemlisi öğrenme ve kullanma kolaylığı nedeniyle Mimari çalışmaların da merkezinde yer alıyor.

Programın full sürümüne çok yakın bir sürümünün kendi sitesinden indirilebilmesi, 3D Warehouse ile model paylaşımı ve neredeyse bir kaç saatlik bir eğitimle, hatta sitesindeki videolar yardımıyla öğrenilebilmesi nedeniyle Mimarlara yakın bir program oldu.

Ben de internetteki videolar yardımıyla SketchUp kullanıcısı oldum Msn Happy

Yazılımcı firma, programı şöyle tanıtıyor.


suficon


Google SketchUp 7
3B modeller oluşturun, bu modelleri değiştirin ve paylaşın

Google SketchUp 3B modeller oluşturmak, bu modelleri paylaşmak ve sunmak için kullanabileceğiniz bir yazılımdır. İster evinize ekleyeceğiniz yeni bir bölüm tasarlamak isteyin, ister Google Earth için model oluşturmak veya öğrencilerinize geometri öğretmek isteyin, fikirlerinizi 3B olarak görmek için SketchUp uygulamasını kullanabilirsiniz. İşiniz bittiğinde de, yaptığınız modelin bir görüntüsünü dışarı aktarabilir, film yapabilir veya bir görünümünü yazdırabilirsiniz.

SketchUp uygulamasında modelleme yapmaya bir günden daha kısa bir sürede başlayın.

Nasıl çalıştığını anlayamazsanız en güçlü araç bile işe yaramaz olur. Çoğu kullanıcı SketchUp uygulamasına birkaç saat içinde alışır.
Hayal edebildiğiniz herhangi bir şeyi modellemek için SketchUp uygulamasını kullanın.

Daha fazla bilgi ve deneme sürümünü indirmek için tıklayınız:
Son düzenleyen Daisy-BT; 11 Ağustos 2010 11:05