Arama

Mimarlık ve Bilgisayar Programları - Google Sketch Up

Güncelleme: 21 Ağustos 2011 Gösterim: 7.180 Cevap: 3
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
6 Nisan 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Google SketchUp

Sponsorlu Bağlantılar
Google, SketchUp adında bir program çıkardığından bu yana Mimarların da gözdesi oldu.
Hem kullanım kolaylığı bakımından, hem de Google Earth ile paylaşım özelliğinden dolayı yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Komut sayısının azlığı, model arşivinin paylaşılabilirliği ve zenginliği, modelin Google Earh aracılığı ile yayınlanabilmesi, diğer görselleştirme programlarıyla paylaşım olanağı ve belki de en önemlisi öğrenme ve kullanma kolaylığı nedeniyle Mimari çalışmaların da merkezinde yer alıyor.

Programın full sürümüne çok yakın bir sürümünün kendi sitesinden indirilebilmesi, 3D Warehouse ile model paylaşımı ve neredeyse bir kaç saatlik bir eğitimle, hatta sitesindeki videolar yardımıyla öğrenilebilmesi nedeniyle Mimarlara yakın bir program oldu.

Ben de internetteki videolar yardımıyla SketchUp kullanıcısı oldum Msn Happy

Yazılımcı firma, programı şöyle tanıtıyor.


suficon


Google SketchUp 7
3B modeller oluşturun, bu modelleri değiştirin ve paylaşın

Google SketchUp 3B modeller oluşturmak, bu modelleri paylaşmak ve sunmak için kullanabileceğiniz bir yazılımdır. İster evinize ekleyeceğiniz yeni bir bölüm tasarlamak isteyin, ister Google Earth için model oluşturmak veya öğrencilerinize geometri öğretmek isteyin, fikirlerinizi 3B olarak görmek için SketchUp uygulamasını kullanabilirsiniz. İşiniz bittiğinde de, yaptığınız modelin bir görüntüsünü dışarı aktarabilir, film yapabilir veya bir görünümünü yazdırabilirsiniz.

SketchUp uygulamasında modelleme yapmaya bir günden daha kısa bir sürede başlayın.

Nasıl çalıştığını anlayamazsanız en güçlü araç bile işe yaramaz olur. Çoğu kullanıcı SketchUp uygulamasına birkaç saat içinde alışır.
Hayal edebildiğiniz herhangi bir şeyi modellemek için SketchUp uygulamasını kullanın.

Daha fazla bilgi ve deneme sürümünü indirmek için tıklayınız:

Son düzenleyen Daisy-BT; 11 Ağustos 2010 11:05
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
15 Nisan 2010       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Google SketchUp herkes için 3B'dir
Sponsorlu Bağlantılar

Google SketchUp 3B modeller oluşturmak, bu modelleri değiştirmek ve paylaşmak için kullanabileceğiniz bir yazılımdır. Öğrenmesi diğer 3B modelleme programlarından daha kolaydır. Birçok kullanıcının bu uygulamayı kullanmasının nedeni de budur.

SketchUp uygulamasının basitleştirilmiş araç kümesini, yardımlı çizim sistemini ve karmaşık olmayan görünümünü şu iki noktaya yoğunlaşmanıza yardımcı olmak için tasarlandı: işinizi olabildiğince verimli bir şekilde yaptırmak ve bunu yaparken eğlenmek.

Google SketchUp Ürünleri:

3B modeller oluşturun ve bunları dünyayla paylaşın
  • Google SketchUp
Ücretsiz olarak 3B modeller oluşturun, bu modelleri değiştirin ve paylaşın. Hayal edebildiğiniz her şeyi oluşturmak için SketchUp'ı kullanabilirsiniz.

SketchUp ailesinin diğer üyeleri
  • Google 3D Warehouse
İhtiyacınız olan her şeyi bulabileceğiniz ve modellerinizi dünyayla paylaşabileceğiniz 3B modellerin araştırılabilir, çevrimiçi veri havuzu
  • Google Earth
Google Earth, Google Arama'nın gücünü uydu görüntüleri, haritalar, arazi ve 3B binalarla birleştirerek dünyayla ilgili tüm coğrafi bilgileri parmaklarınızın ucuna getiriyor.



Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
4 Eylül 2010       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Kolay kullanım, kolay öğrenim ve kolay 3 boyutlu model bulunabilme özelliği ile baştacımız olan SketchUp’ı tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bir de bunun üstüne SketchUp’ın eskiz tadındaki ekran görüntüleri yerine, uzman 3 DS Max ya da Maya kullanıcılarının çıkardığı fotogerçekçi sonuçlara yakın ürünlere ulaşıldığında verim daha da artıyor.

SketchUp genel olarak diğer 3 boyutlu modelleme yazılımarından daha kolay öğrenilebilen ve kullanılabilen bir yazılım. Başlıca özelliği de az komut ve az ayrıntı içermesi. Farkli stiller içerse bile genel olarak içerisnden bir render alma modülü bulunmamakta. VRay ise Bulgarsitan kökenli diğer harici render motorlarına nazaran daha az karmaşa içeren ve mantığı ile istenen sonuca ulaşılmasında kuvvetli olan bir render yazılımı.
VRay, SketchUp üzerinde çalıştığı zaman da, 3DS Max üzerindeki arayüzüne benzer ama daha az ayrıntılı bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Sketchup için VRayde ana başlıklar:

1- Genel rendering ayarları
Işık bilgisi
Global Illumination
Gloabal Switches
VRay Frame Buffer
GI yöntemleri ve gerektiği kadar alt ayarları
Vray Kamera ayarları
2- Malzeme yaratma ve malzeme kütüphanesi oluşturma
VRay malzemesi oluşturmak.
SketchUp'da Vray malzemesi kullanmak
3- VRay ışık bilgisi
VRay ile mümkün olan GI ışık tipleri dışında küresel ve düzlemsel ışıkları kullanmak

Arkitera


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
21 Ağustos 2011       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Google 3D Warehouse

3B Atölyesi

Arama yapılabilir, çevrimiçi 3B model veri havuzu

Google 3B Atölyesi, binaların, köprülerin, arabaların, uzay araçlarının, Japon şiltelerinin, dinozorların ve evrendeki geri kalan her şeyin 3B modellerinin bir koleksiyonudur. Var olan şeyleri, eskiden var olan şeyleri ve sadece onları oluşturan ve yükleyen insanların zihninde var olan şeyleri bulabilirsiniz. 3B Atölyesi, herkesin istediği herhangi bir şeyin modelini bulması ve paylaşması için tamamen ücretsizdir.

İhtiyacınız olan herhangi bir şeyin 3B modelini bulun

Dünyanın her tarafındaki 3B meraklılarının ve üreticilerin katkısı olan modellerle, Google 3B Atölyesi'nde aradıklarınızı bulma şansınız oldukça yüksek.

3B modellerinizi dünyayla paylaşın.


Herkes modellerini 3B Atölyesi'ne ekleyebilir. Gurur duyduğunuz bir şey yaptıysanız, satılacak ürünleriniz varsa veya yaptığınız işin örneklerini göndererek modelleme hizmetinizin reklamını yapmak istiyorsanız, doğru yer burası. 3B Atölyesi'ni hemen keşfedin




Benzer Konular

18 Ekim 2013 / Daisy-BT Mimarlık
30 Haziran 2012 / Daisy-BT Mimarlık
15 Eylül 2012 / Daisy-BT Mimarlık
16 Ağustos 2012 / Daisy-BT Mimarlık
21 Eylül 2010 / Daisy-BT Mimarlık