Arama


ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
2 Haziran 2009       Mesaj #2
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Mikrodalga fırınlar yiyeceği nasıl pişirir?
MsXLabs.org & Temel Britannica

Mikrodalga fırınları, yiyecekleri normal fırınlardan çok daha çabuk pişirdikleri, daha ekonomik oldukları, dondurulmuş yiyecekleri daha çabuk çözdükleri ve pişmiş yemekleri kısa sürede ısıtabildikleri için giderek yaygın­laşmaktadır. Bu fırınlarda, magnetron denen özel bir aygıt elektrik enerjisini mikrodalgalara dönüştürür ve bu dalgalar fırın boşluğuna gönderilir. Mikrodalgalar, fırın boşluğunu çevreleyen metal çeperlerde (tavan, taban ve yanlarda) yansımaya uğrar ve böylece birbiri­ni çapraz kesen dalgaların oluşturduğu düz­gün bir dağılım gerçekleşir. Bu dalgalar, yiyeceğin konulduğu cam, porselen, kâğıt ya da plastik kapların içinden geçer ve katı ya da sıvı haldeki yiyecek tarafından emilir (soğuru­lur). Mikrodalgalar, yiyecek maddelerine de­rinlemesine işleyerek moleküllerinin titreş­mesine neden olur, bu da ısıya yol açar. Bu ısı, yiyeceğin iç kesimlerine iletim yoluyla aktarılır. Sonuçta yiyeceğin içi ve dışı kısa sürede ısınır.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!