Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
08:49, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazar, 28 Nisan 2024 - 08:49
Arama
MaviKaranlık Forum
Zerde Tarifi
-
Tek Mesaj #1
ThinkerBeLL
VIP
VIP Üye
5 Haziran 2009
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Zerde
Malzeme
250 gr. uzun, parlak pirinç
1,5 kg. toz şeker
200 gr. hararot (ya da nişasta)
1 tutam safram
1 tutam zerdeçal
50 gr. beyaz fıstık
50 gr. yeşil fıstık
50 gr. kuş üzümü
Bir âdet nar.
Yapılışı
Pirinç ayıklanır, yıkanır. Yarım saat ılık suda ıslatılır. Beş litre kaynar su ile ateşe konur. Karıştırılmadan tane tane uzayıncaya kadar pişirilir. Pirince 1,5 kg, şeker, incecik kıyılarak 1 - 2 kaşık ve biraz su ile iyice ezilmiş safran ve zerdeçal ilâve edilir. Biraz kaynatıldıktan sonra su ile ezilmiş hararot (veya nişasta) ilâve edilir. Birkaç taşım kaynatılır. Ateşten alınır. Kâselere boşaltılır. Soğuyunca üzerine nar, fıstık, üzüm serpilir.
Zerdenin fazla koyu olmaması gerekir. Suyunu ve nişastasının ayarını iyi tutturmak gerekir. Safran'ın da fazla kullanılmaması lazımdır.
Arzuya göre üzerine gülsuyu da konabilir.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Cevapla
Kapat
Saat: 08:49
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...