Arama

Zerde Tarifi

Güncelleme: 5 Haziran 2009 Gösterim: 1.640 Cevap: 0
ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
5 Haziran 2009       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Zerde

Sponsorlu Bağlantılar
Malzeme
  • 250 gr. uzun, parlak pirinç
  • 1,5 kg. toz şeker
  • 200 gr. hararot (ya da nişasta)
  • 1 tutam safram
  • 1 tutam zerdeçal
  • 50 gr. beyaz fıstık
  • 50 gr. yeşil fıstık
  • 50 gr. kuş üzümü
  • Bir âdet nar.
Yapılışı
Pirinç ayıklanır, yıkanır. Yarım saat ılık suda ıslatılır. Beş litre kaynar su ile ateşe konur. Karıştırılmadan tane tane uzayıncaya kadar pişirilir. Pirince 1,5 kg, şeker, ince­cik kıyılarak 1 - 2 kaşık ve biraz su ile iyice ezilmiş safran ve zerdeçal ilâve edilir. Biraz kaynatıldıktan sonra su ile ezilmiş hararot (veya nişasta) ilâve edilir. Birkaç taşım kaynatılır. Ateşten alınır. Kâselere boşaltılır. Soğuyunca üzerine nar, fıstık, üzüm serpilir.
Zerdenin fazla koyu olmaması gerekir. Suyunu ve nişastasının ayarını iyi tutturmak gerekir. Safran'ın da fazla kullanılmaması lazımdır.
Arzuya göre üzerine gülsuyu da konabilir.

zerde4

Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!

Benzer Konular

28 Şubat 2010 / sipahibeyi Soru-Cevap
5 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Rüya Tabirleri
21 Şubat 2012 / Efulim Taslak Konular
20 Kasım 2012 / _AERYU_ Taslak Konular
26 Ocak 2013 / _EKSELANS_ Taslak Konular