Arama


asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
18 Haziran 2009       Mesaj #2
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
DOĞUM HARİTASI, HOROSKOP, YILDIZ HARİTASI NASIL YORUMLANIR?
MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi


Burada yeniden haritanın şe­killendirilmesi bahsinde 1967 yılı 25 Aralık günü sabah saat 6'da doğmuş New York'lu çocuğun ho­roskopuna dönelim. Horoskopu incelemeye almadan önce de ba­zı hususlara dikkat çekelim.
Buraya kadar anlatılanlar bazı tekniklerden ibaretti. Hemen he­men herkes Efemeris'lere dayana­rak ve anlatılanlara uyarak kendi horoskopunu (yıldız haritasını) çı­karabilir. Ne var ki horoskopu yo­rumlamak ve ondan bir takım so­nuçlar çıkarmak son derece ince bir sezgi ve yetenek ister.
Mamafih yine de gezegenlerin hassaları, pozitiflik negatiflikleri, burçların Kardinal, Fix ve Mobil ol­maları gözönünde bulundurularak ve açılanın anlamları öğrenilerek hatırı sayılır tahminlerde bulun­mak mümkün olur.
Bu nedenle Astrolog bir ho­roskopu incelerken birçok konu­yu gözönünde bulundurur. Tabii kişisel yetenek ve ön sezileri de büyük rol oynar.
Ancak biz bu arada temel yorum­ları ele alacağız. Biz ülkemizin uluslararası literatüre girmiş Ast­rologu Bülent Kısa ile, Türk astro­logları üzerinde hayli etkili olmuş Amerikalı astrolog Sheila Geddes'in yöntemlerini esas alacağız.
Siz de şu ana kadar verdiğimiz kadarıyla bütün burçların özellik­lerini ve ışık ve gezegenlerin etki biçimlerini bir araya getirerek, ar­tık şekillendirilmiş ve ışıkları yer­li yerine oturtulmuş horoskop üzerinde yorum yapabilirsiniz.
Tabii neticede bu da bir egzer­siz meselesidir. Ne kadar çok ho­roskop çıkarır yorumlarsanız, yo­rumlama kabiliyetiniz o derece ar­tar.
Kabiliyetin büyük rol oynadığı­nı tekrar ederken, yorumlamaya geçmeden önce yıldız haritasın­daki bazı faktörlere de dikkat çek­meliyiz. Bu faktörler, daha önce­ki bahislerde de zikredildikleri gi­bi pozitiflik-negatiflik, unsurları ve mahiyetleri (yani Kardinal, Fix ve Mobil olup olmamaları) idi.
Geçmiş sayfalarda anlatıldı ancak burada şema üzerinde gös­terecek olursak burçların grupla­rını daha iyi vermiş oluruz.
Bildiğiniz gibi 25 Aralık 1976'da doğmuş çocuğun yıldız haritasını hep birlikte çıkarmıştık. Bu çocuğun yıldız haritasında Gü­neş, Negatif, Toprak grubundan ve değişir bir burçtadır (Balık). Merkür, Negatif, Toprak grubun­dan öncü dörtlüden Oğlak'tadır. Venüs, Pozitif, Hava grubundan ve öncü dörtlüsünden bir bir burçtadır (Oğlak) Ay, Negatif su grubun­dan ve değişir bir buçtadır (Balık). Merkür, Negatif, Toprak grubun­dan öncü dörtlüden Oğlak'tadır. Venüs, Pozitif, Hava grubundan ve sabit dörtlüden Kova'dadır. Mars, Pozitif, Ateş grubu ve deği­şir dörtlüden Yay'dadır. Jüpiter, Negatif, Toprak grubundan, sabit dörtlüden Boğa'dadır. Satürn, Po­zitif, Ateş grubu sabit dörtlüden Aslan'dadır. Uranüs, Negatif, Su grubu, sabit dörtlüden Akrep'te­dir. Neptün, Pozitif, Ateş grubu, değişir dörtlüden Yay burcunda­dır. Pluto, Pozitif, Hava grubu, ön­cü bir burç olan Terazi'dedir.

POZİTİF VE NEGATİF
Böylece yıldız haritasında beş pozitif ve beş de negatif güç bu­lunmaktadır. Onun için dışı dö­nüklükle içe dönüklük arasında iyi bir denge kurulmaktadır. Gerek Yükselen burç, gerek gökyüzünün en yüksek noktasına giren burç pozitiftir. Böylece çocukta hafif bir dışa dönüklük eğilimi gözükecektir.

ÜÇLÜLER
Çocuğun yıldız haritasında Ateş üçlüsünde üç yıldız, Toprak Üçlüsünde iki yıldız ve Su Üçlü­sünde de de yine iki yıldız olduğu­nu görüyoruz. Bu da çocuğun dengeli olacağına işaret etmekte­dir. Yükselen burç Ateş grubun dan olan Yay burcu olduğu İçin bu çocuk canlı ve hevesli bir tip ola­caktır.

DÖRTLÜLER
Dörtlülerin durumu da yine iyi bir dengeyi göstermektedir. An­cak öncü burçlarda üç yıldız, sa­bit burçlarda dört yıldız ve değişir burçlarda da üç yıldız vardır. Yo­rumlarda ışık ve gezegenlerden
"Yıldız" diye söz edeceğiz. Bu du­rumda sabit gruptan olan burçla­rın biraz daha ağır bastığı anlaşıl­maktadır. Yani çocuk, canlı ve he­vesli olmakla birlikte hayatını bir muhafazakâr, tutucu olarak geçi­recek demektir.
Yıldız haritasında gezegenle­rin bulunduğu burçlara baktığı­mızda bunlardan çoğunun kendi yönettikleri burçlara düşen geze­geni göremiyoruz. Kendi yönetti­ği burçlara düşenler çok güçlü sa­yılırlar. Bu yıldız haritasında ken­di burcuna düşen bir gezegen ve­ya ışık olmamasına rağmen Gü­neş'in Oğlak burcunda ve Satürn'­ün de Aslan burcunda olması il­ginçtir. Yani Güneş, Satürn'ün yö­nettiği burca, Satürün de Güneş'­in burcuna girmiştir. Bu karşılıklı etki de iki gücün birbirini, destek­lemesini sağlar. Acıları incelerken bu noktaya temas etmekte yarar var.
Bu yıldız haritasında Yükselen burç da çok önemlidir. Yükselen burcun yöneticisi yükselen yıldız olarak kabul edilir. Bu horoskop­ta görüldüğü gibi Yay burcu yük­selmektedir. Bu burcun yönetici­si de Jüpiter'dir. Onun için de Jü­piter Yükselen yıldızlar ve harita­da çok önemli sayılmaktadır. Güç­leri teker teker incelerken Yükse­len yıldız Jüpiter üstünde özellik­le durmak gerekir.

Son düzenleyen Mira; 8 Haziran 2014 07:49 Sebep: Kırık linkler kaldırıldı, sayfa düzeni yenilendi.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....