Arama

Oğlak Burcu ve Aşk - Tek Mesaj #2

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
2 Temmuz 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Oğlak Burcu Temmuz Ayı Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Oğlaklar sıcak yaz günlerinin etkisini iyiden iyiye hissetmeye başladığımız Temmuz ayına merhaba demiş bulunuyoruz. Gökyüzündeki enerjilerin sizlere arzu ettiğiniz güzellikleri, mutlulukları ve başarıları getirmesi dileğimle yorumunuza başlıyorum. Her zaman olduğu gibi, ilk ele alacağımız konu aşk hayatınız ve genel olarak ilişkilerinizi kapsıyor.

31 Mayıs -11 Temmuz tarihleri arasında kısa süreli ilişkiler ve flört evinizde ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeninin Boğa burcu seyriyle ilgili sizlere geçtiğimiz Haziran ayındaki yorumlarda geniş bir bilgi vermiştim. O süreçte Venüs gezegeninin dizpozitörlüğü yani güçlendirmesi altında olan Mars, ilişkiler açısından genel olarak tutkuları ve bağlılıkları iki kat güçlendirici bir yansıma yaratmıştı. Temmuz ayında ise, Venüs bir sonraki burç İkizlerde ilerlemeye başlarken, Mars hala aynı konumunu korumakta. Yani aşk evinizde, tek başına liderliğini sürdürmekte. Mars gezegeni astrolojik olarak Boğa burcunda düşük etkili bir enerji yayar. Fakat burcunuzla uyumlu bir görünüm yaptığı için siz Oğlaklar, Mars gezegeninin güvenliğe önem veren bu etkisini gayet olumlu bulabilirsiniz. Mars girişim ve hedefin üzerine genel olarak düşüncesizce gidebilmemizi sağlar. Oysaki Boğa burcunda ilerlediği zamanlarda durup düşünülür, karar vermek için herşey dört bir ucundan bohça yapılana kadar beklenir. Konu aşk hayatınız olunca bu enerji, aşk konusunda temkinlilik ve karşınıza çıkan kişiyi etraflıca incelemek, ta ki sağlam olduğuna karar verirsek, inanırsak kabul etmek demektir. Temmuz ayının neredeyse iki haftası boyunca etkili olacak bu enerji, yine aynı şekilde sizleri gelir geçer aşklar konusunda durdurucu, yaşadığınız ilişkide ise sadakati, kararlılığı teşvik edicidir.

21 Haziran – 22 Temmuz tarihleri arasında her yıl olduğu gibi, ciddi ilişkiler konusunda sizi sınayan Güneş gezegeninin Yengeç burcu seyrinin ne gibi anlamı olduğunu birçok astroloji meraklısı okurum yakından bilmekte. O zaman gelin bilgi anlamında tekrar gözden geçirelim. Geçen yıla göre bir yaş daha olgunlaştığımız ortada. Bu nedenle bu yılki Güneş seyrini birçoğunuzun daha olumlu geçireceğinizi düşünüyorum. Güneş karşıt evinizde ilerlemeye başladığında özellikle ilişkinizle ilgili konularda dikkatli olunması gereken bir süreç başlamış demektir. Bu tarihlerde, eşiniz veya partnerinizin değişken tavırlarına karşılık siz öncü gücünüzle hareket etmeye kalkışırsanız iki farklı düşüncenin birbiriyle çatışması mümkündür diye sürdürmüştüm. Oysaki böyle dönemler siz Oğlakların kendi kimlik duygunuzla partneriniz arasındaki dengeyi mutlaka sağlamaya çalışmanız gereken zamandır. Yani sabırlı olmak, bütünlük oluşturmak adına gayret göstermek gerekiyor. Bunun yolu ise, uzlaşı ve ılımlık içinde harekettir. Bir oğlak her zaman planlı ve programlı hareket etmekten hoşlandığı için, eğer kafasına bir şey koymuşsa onu elde edecek ortamı kendiliğinden yaratabilir. Yani illaki birilerinin onay vermesini beklemez. Bu durum ilişkisi veya evliliğiyle ilgili konularda da bu yönde olacaktır. Ya partneriniz hakimiyeti baştan ele alacak, cesur davranan biri olacak veyahut Oğlak idaresi altında yaşamaya mahkum olacaktır. Güneşin bu seyri esnasında ise, Oğlak ihtiyaçlar konusunda, partnerinin baskın olmayışı, gerekli olan çabayı göstermemesi veya tam tersine gereksiz şeylerin üstünde durması, pasif davranması hatta duygularını belli etmemesi nedeniyle uç noktalara da gelebilirler. Oysaki bu enerjiyi olumlu manada kullanmak gayet mümkündür.

Bunun yolu her iki tarafın da, verimlilik, büyümek, gelişmek için elbirliği yapmalarıdır. Oğlak yeri geldiğinde öncü davranacak, sevdiği insanı sahiplenecek koruyacak ve kollayacak ama illaki partnerinden bunun karşılığını beklemeyecek, partneri de ilişkinin daha ileri boyutlara gelmesi ve uzun süreli huzur içinde yaşanması adına maddi ve manevi yönden çaba gösterecek, azimli olacak, sevdiği insana çabasında yardımcı olacak. Bu konumdaki Güneş yani karşıt evinizde ilerleyen Güneş, partnerinizin simgesi olduğundan, sorunlarınızın altında ailevi nedenlerin yatması, kimileriniz için mümkündür. Bu durumda eşinize karşı anlayışlı olmanız, üzerinde baskı kurmamanız olumlu bir davranıştır. İlişkisi olmayanlar için bu sürecin anlamı ise karşılarına çıkabilecek insan aracılığıyla kendilerini yeniden gözden geçirmeleri demektir. Bu sayede daha sağlıklı bir ilişki yaşama şansı elde edebilir, kendinizle yüzleşerek mutluluk ve doyum duygusuna erişebilirsiniz. Hani bir söz vardır. kimseyi değiştiremezsiniz, değişecek olan sizsiniz. İşte bu dönem bu söze uygun ilişki yaşamanız için de ilginç bir örnek teşkil edebilir.



Alıntı: Kaliteli Hayat