Arama

Hermann Hesse - Tek Mesaj #3

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
23 Temmuz 2009       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Herman Hesse

Herman Hesse 1877’de Almanya’nın Calw kasabasında doğdu. İlk şiirini 25 yaşında yazdı. Bunu Peter Camenzind, Çarklar Arasında, Gertrud, Rosshalde, Demian ve diğer romanları izledi.

I. Dünya Savaşı’nda Alman militarizmini protesto etmek için İsviçre’ye yerleşen, II. Dünya Savaşı’nda kitapları Naziler tarafından yakılan Hesse, bu ortamın, sorunlu aile yaşamının ve savaş esirlerine yardım konusundaki yoğun çalışmasının sonucu ağır bir bunalım geçirdi. Jung’un öğrencisi Lang ona psikanaliz tedavisi uyguladı. Lang ile dostluğu, Hesse’nin ruhbilime ve Jung’a duyduğu ilgiyi körükleyerek şiirsel iç dünyasını zenginleştirdi.

İnsancıllığı, barışseverliği ve insan yaşamını irdeleyen felsefesi, Bozkırkurdu, Narziss ve Goldmund ve Sidarta adlı romanlarında özellikle belirgindir.

Das Glasperlenspiel adlı romanından sonra 1946’da Nobel Edebiyat Ödülü de alan Hesse’nin Doğu Edebiyatı’na olan yatkınlığı ve bu konudaki bilgi ve etkinliği, özellikle 1960 yıllarında Amerika’da canlanan Budizm ve Zen Budizmi akımları sırasında en çok okunan yazarlar arasına girmesine neden oldu.
Hermann Hesse, 1962 yılında İsviçre’nin Montagnola kasabasında öldü.

Sidarta “ isimli eseri, son derece yalın bir dille anlatılmış, olağanüstü bir öykü. Yeni okudum ve etkilendiğim için konuya katkı yapmak istedim.

Sidarta, çeşitli sınavlardan geçtikten, türlü acılara katlanıp, türlü zevkler tattıktan sonra insan olmayı, insanları sevmeyi öğrenen bir insanın öyküsüdür.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.