Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
20:41, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 05 Aralık 2025 - 20:42
Arama
MaviKaranlık Forum
Hermann Hesse
-
Tek Mesaj #3
Daisy-BT
Ziyaretçi
23 Temmuz 2009
Ziyaretçi
Herman Hesse
Herman Hesse 1877’de Almanya’nın Calw kasabasında doğdu. İlk şiirini 25 yaşında yazdı. Bunu
Peter Camenzind, Çarklar Arasında, Gertrud, Rosshalde, Demian
ve diğer romanları izledi.
I. Dünya Savaşı’nda Alman militarizmini protesto etmek için İsviçre’ye yerleşen, II. Dünya Savaşı’nda kitapları Naziler tarafından yakılan Hesse, bu ortamın, sorunlu aile yaşamının ve savaş esirlerine yardım konusundaki yoğun çalışmasının sonucu ağır bir bunalım geçirdi. Jung’un öğrencisi Lang ona psikanaliz tedavisi uyguladı. Lang ile dostluğu, Hesse’nin ruhbilime ve Jung’a duyduğu ilgiyi körükleyerek şiirsel iç dünyasını zenginleştirdi.
İnsancıllığı, barışseverliği ve insan yaşamını irdeleyen felsefesi,
Bozkırkurdu, Narziss ve Goldmund ve Sidarta
adlı romanlarında özellikle belirgindir.
Das Glasperlenspiel adlı romanından sonra 1946’da Nobel Edebiyat Ödülü de alan Hesse’nin Doğu Edebiyatı’na olan yatkınlığı ve bu konudaki bilgi ve etkinliği, özellikle 1960 yıllarında Amerika’da canlanan Budizm ve Zen Budizmi akımları sırasında en çok okunan yazarlar arasına girmesine neden oldu.
Hermann Hesse, 1962 yılında İsviçre’nin Montagnola kasabasında öldü.
“
Sidarta
“ isimli eseri, son derece yalın bir dille anlatılmış, olağanüstü bir öykü. Yeni okudum ve etkilendiğim için konuya katkı yapmak istedim.
Sidarta, çeşitli sınavlardan geçtikten, türlü acılara katlanıp, türlü zevkler tattıktan sonra insan olmayı, insanları sevmeyi öğrenen bir insanın öyküsüdür.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
2
üye beğendi.
Kapat
Saat: 20:42
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.