Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
8 Ağustos 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
FGDFGSDFG adlı kullanıcıdan alıntı

ben xp kullanıcısıyım tamamen vistaya nasıl geçerim

XP'den Vista'ya Yükseltme Yolları

XP'nin üstüne Vista kurmanın artılarından bahsetmiştik: ayarları aktarmakla uğraşmazsınız ve kullanmakta olduğunuz sistemle çalışmaya devam edersiniz. En iyisi maliyeti düşüktür: sadece donanımsal olarak değil Vista'nın yükseltme lisansı da yeni lisansa göre daha ucuzdur. Hemen XP'nin üzerine kurulum işine girişmeden önce Windows Vista Yükseltme Danışmanı'nı internetten indirip kurmanızda ve sisteminizle ilgili söylediklerine kulak vermenizde sayısız fayda var.
Aşağıdaki tabloda yükseltme seçenekleri görebilirsiniz. Vista'dan önceki bütün Windows sürümleri var yapmanız gereken sizin için uygun olanı seçmek. Üstüne kurulum yükseltme anlamına geliyor ve eski Windows sürümünüzün üstüne Vista'yı kuruyorsunuz böylece bütün ayarlarınız korunuyor. Temiz kurulumda ise Vista'yı üzerinde hiç bir Windows olmayan bir sisteme sıfırdan kuruyorsunuz.

Windows Vista Home Basic Windows Vista Home Premium Windows Vista Business Windows Vista Ultimate Windows XP Professional Temiz Kurulum Temiz Kurulum Üstüne Kurulum Üstüne Kurulum Windows XP Home Üstüne Kurulum Üstüne Kurulum Üstüne Kurulum Üstüne Kurulum Windows XP Media Center Temiz Kurulum Üstüne Kurulum Temiz Kurulum Üstüne Kurulum Windows XP Tablet PC Temiz Kurulum Temiz Kurulum Üstüne Kurulum Üstüne Kurulum Windows XP Professional X64 Temiz Kurulum Temiz Kurulum Temiz Kurulum Temiz Kurulum Windows 2000 Professional Temiz Kurulum Temiz Kurulum Temiz Kurulum Temiz Kurulum
XP yükseltme seçenekleri özellikle XP'nin ve Vista'nın ortak özelliklerine göre belirleniyor. Ancak XP Pro x64 sürümü garip bir şekilde ortada kalıyor, her ne kadar Vista'nın bütün sürümleri 32-bit ve 64-bit seçeneklerine sahip olsa da XP'nin Pro x64 sürümü için yükseltme imkanı sunulmuyor.


Vista Kurulumu


Eğer yeni bir sistem almayı düşünüyorsanız büyük ihtimalle üzerinde Vista kurulu olarak gelecektir. Ancak yeni bir Windows Vista kurulumu yapacaksanız veya XP sistemi yükseltecekseniz Microsoft bu işlemi XP kurulumundan daha da kolay hale getirmiş. Yapmanız gereken tek şey DVD'yi takarak gerekli ürün anahtarını girmek. XP'ye göre kurulumu kolaylaştıran şey Microsoft'un yerel bilgileri kurulumun başına taşımız olması. Ayrıca size ağ bilgileri de sorulduktan sonra 37 dk boyunca bir daha hiç ara verilmeden sistem kurulumu gerçekleştiriliyor.
Kopyalama ve yapılandırma işlemlerinin sonunda Vista sizden bir kullanıcı adı ve şifre belirlemenizi istiyor. Daha sonra bu sistemi ne amaçla kullanacağınız (ev, iş yeri veya internet kafe gibi kamuya açık kullanım) soruluyor ki ayarlar buna göre uygun hale getirilsin.
Hatırlatma: Eğer Vista'yı denemek için veya merakınızı dindirmek için kuruyorsanız ilk ekrandaki Çevrim-içi Etkinleştir (Activate Online) kutucuğunun işaretini kaldırın. Bu sayede etkinleştirme haklarınızı yasal bir şekilde korunmuş olur. Benim tavsiyem normal kurulumlarınızı da etkinleştirilmemiş olarak başlatın her şey yerine oturduktan sonra ve sistemin tam çalıştığından emin olduktan sonra yani yaklaşık bir iki hafta içerisinde internet üzerinden etkinleştirmeyi kendiniz elle yapın.

kaynak