Havayollarına Hazırlık Programı Amaç
Havayollarına hazırlık programı; hiç uçuş deneyimine sahip olmayan adaylara, havayolu pilotluğu için gerekli olan JAA CPL/IR lisanslarını ve tek pilota sertifikalı çok motorlu bir uçağı kullanma yeteneğini kazandırmayı amaçlayan profesyonel pilot eğitimi paket programıdır.
Bu kurs programına başlayan adaylar, programın sonunda havayollarında uçuşa hazır hale gelmekte olup, eğitim sonunda elde edecekleri JAA CPL/IR Uçuş lisansları ile Türkiye’de ve tüm Avrupada iş imkanına sahip olacaklardır.
Katılım Şartları
Başvuranların;
- En az 17 yaşında,
- JAR 1. Sınıf Sağlık Sertifikasına sahip (yetkili hastaneler için bize ulaşın),
- Met-Air Pilot Okulu tarafından yapılacak olan beceri sınavlarında başarı göstermeleri gerekmektedir.
Paket Eğitimin Özeti
Eğitim full-time olup, öğrencinin uçuş testlerinde ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yapılacak teorik bilgi sınavlarında başarı göstermelerine göre 13 ile 18 ay arasında değişmektedir. Bu dönemdeki olumsuz hava koşulları uçuşlarda ertelemelere yol açabilir.
Eğitim bitiminde aday, havayollarına başvuru yapabilmesi için gerekli olan JAA CPL/IR lisansına ve minimum 200 saatlik uçuş tecrübesine sahip olur.
Paket Programın Yapısı
JAA PPL – Özel Pilot Lisansı
Uçuş Tecrübe Kursu
JAA Modüler Ticari Pilot Lisans Kursu
JAA Modüler Çok Motor Uçuş Eğitimi
JAA Modüler Alet Uçuş Eğitimi