Arama


cruel_91 - avatarı
cruel_91
Ziyaretçi
7 Eylül 2009       Mesaj #1
cruel_91 - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba,
Lise 4. sınıf öğrencisiyim. Haziran ayında bir dersaneye 2100 Türk Lirasına kayıt oldum. Her ay 175 Türk lirası ödemek şartıyla 12 ay taksit yaptırdık.
Dersane yetkilisinin vaatleri ile dersaneye başladıktan sonra gördüğüm muamele farklı olduğu, öğretmenlerin eğitim için yeterli seviyede olmadığı ve sınıf mevcudunun fazla olması gibi durumlardan şikayetçi olduğum için dersaneden kaydımı sildirmek istiyorum.

Dersane ile velim arasında imzalanan sözleşmede:
Kayıt Sonrası Ücret İadesi başlığı altında şu maddeler var.
1: Şirketimiz mali planlarını öğrenci kayıt sayısına göre yaptığından, kayıtlı öğrencilerin öğretim yılı boyunca kayıtlarını sildirmemeleri esas alınır.

2:Öğretim dönemi içinde zorunlu bir sebeple kayıt sildirmek isteyen öğrenci için, velisinin yazılı müracaatı gereklidir. Müracaat sonrası şirket yetkilisi veya dersane müdürü tarafından kayıt silme gerekçesi incelenerek kayıt silinir.

3: Kaydı silinecek öğrencinin dersaneye herhangi bir borcunun bulunmaması gereklidir. Borçlu öğrencinin borcu tahsil edildikten sonra kayıt silinir.

4: Kayıt silme tarihi, iligli müracaat dilekçesinin dersaneye ulaştığı tarihtir.

5: Aşağıda belirtilen sebeplerden biri veya birkaçı dolayısıyla dersaneden ayrılan öğrencilerin ayrılış tarihinden sonraki aylara, günlere, saatlere isabet eden ödenmiş ücretleri iade edilir.
a) Öğrencinin il dışına başka bir kuruma nakil olması,
b) Öğrencinin sağlık sebepleriyle kurumdan ayrılması,
c) Dersanenin kapatılması,
d) Dersanenin öğretime başlamasından önceki bir tarihte öğrencinin herhangi bir sebeple kurumdan ayrılmak için müracaat etmesi,
e) Öğrenci velisinin öğrenciyi kurumda okutamayacak duruma düşmesi (çğrenciyi kurumda okutamayacak duruma düştüğünü göterir resmi makamlardan alacağı belgelerle ispatlaması gerekir.)

6:Kayıt sildiren öğrenci velilerinden öğrenim gördükleri ders saat ücretleri basın yoluyla ilan edilen ve Milli Eğitim'ce onaylanan fiyat üzerinden tahsil edilir.

7: Kayıt sildiren öğrenciden verilen kitap setinin ücreti tahsil edilir.


Dersane başlayalı iki hafta oldu. Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında 175'er Türk lirası olmak üzere 3 taksit ödedik.

Bu durumda dersanemden kaydımı sildirmem mümkün mü? Mümkün ise sözleşme gereği 2100 Türk lirasını ödemek zorunda mıyız? Nasıl bir dilekçe ile kaydımı sildirmek için başvuruda bulunabilirim.