Arama

Patlıcan Kebabı Tarifi - Tek Mesaj #1

The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Patlıcan kebabı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

patlicanKebabi
2 kg kebaplık patlıcan tercihen daha uygundur.
1kg zırh'ta çekilmiş az yağlı kuzu kıyma kıymayı karabiber tercihen kırmızı biberle az yoğurarak dinlenmeye alın patlıcanları herbiri silindir şeklinde kesilerek tuzlu suda yarımsaat beklemeye alınır her ikiside dinlendikten sonra her patlıcan arasına biraz et koyarak tepsiye dizilir isteğe bağlı olarak domates ve yeşil biber ince çekilerek tepsinin tabanına serilir tepsi taş fırında 45 dakika pişirildikten sonra hazırdır gaziantep yöresine ait bir leziz yemektir...
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (: