Arama

Patlıcan Kebabı Tarifi

Güncelleme: 14 Eylül 2009 Gösterim: 2.298 Cevap: 0
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009       Mesaj #1
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Patlıcan kebabı

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi

patlicanKebabi
2 kg kebaplık patlıcan tercihen daha uygundur.
1kg zırh'ta çekilmiş az yağlı kuzu kıyma kıymayı karabiber tercihen kırmızı biberle az yoğurarak dinlenmeye alın patlıcanları herbiri silindir şeklinde kesilerek tuzlu suda yarımsaat beklemeye alınır her ikiside dinlendikten sonra her patlıcan arasına biraz et koyarak tepsiye dizilir isteğe bağlı olarak domates ve yeşil biber ince çekilerek tepsinin tabanına serilir tepsi taş fırında 45 dakika pişirildikten sonra hazırdır gaziantep yöresine ait bir leziz yemektir...
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:

Benzer Konular

24 Eylül 2011 / Misafir Taslak Konular
17 Ekim 2013 / Misafir Taslak Konular
26 Eylül 2010 / oyuncu_girl Taslak Konular
24 Temmuz 2013 / _VICTORY_ Taslak Konular
23 Ocak 2012 / GüNeSss Taslak Konular