Arama


MeLL - avatarı
MeLL
Ziyaretçi
19 Eylül 2009       Mesaj #5
MeLL - avatarı
Ziyaretçi
Bitlendiğim izi Nasıl Anlarız?
Bitlenmeyi gösteren ilk ipucu sık sık kafa derisinin kaşınmasıdır. Biti tespit etmek ve yayılmasını engellemek amacıyla, ensenin arka kısmındaki ve kulak arkasındaki saçlar dikkatle incelenmelidir. Bitler ışıktan kaçtıkları için, yalnızca saç kılına yapışmış küçük beyazımsı, oval yumurtaları (sirkeleri) görebilirsiniz.

Kimyasal tedaviler
Kafa biti için bir kimyasal tedavi seçmeden önce şunları göz önüne alın: Tedavi ettiğiniz kafalarda gerçekten kafa biti olduğundan emin olun ve yoksa tedavi etmeyin. Mevcut olan önleyici bir tedavi yoktur; bu durumda, kafasında bit olmayan ve tedavi uygulayan aile üyelerinde bir etkisi olmaz ancak kimyasal tedaviye karşı direnç geliştirteceklerinden bit sorununa katkıda bulunurlar.

Oniki aylıktan küçük bebekler, gebe veya emziren kadınlar ya da kafa derisi tahriş olmuş veya iltihaplı kişiler tedavi görmemelidir. Tavsiye için bir sağlık profesyoneline danışın.

Ürün gözlerinize girmesin.
Birçok ürünün çok ağır bir kokusu vardır. Herhangi bir süre için saçta bırakılan ağır kokulu bir madde çocuğunuzun sinirlerini bozabilir.

Ticari bir kafa biti ilacı denerken kesinlikle önce etiketi okuyun ve belirtildiği şekilde uygulayın. Çaresiz durumlarda, bitleri öldürmek çabasıyla ürünü, önerildiğinden daha fazla kullanmak çekici gelebilir. Ancak, dozu artırmanın tedavinin ne kadar iyi sonuç verdiği üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.
Çocuğunuzun başında haşarat ilaçları, eter veya gazyağı kullanmayın.
Isı ürünü etkisizleştirebileceğinden tedaviden sonra saçınızı kurutma makinesi ile kurutmayın.
Tedaviden sonra saçınızı 1-2 gün yıkamayın.
Ürünü saçın her teline, baştan sona uygulayın, 20 dakika bırakın ve iyi kaliteli bir bit tarağı ile tarayarak ürünü bir kağıt havluya silip çıkarın.

DEVAMI Bit Nedir? Nasıl Bulaşır?
Son düzenleyen Safi; 29 Mayıs 2016 02:52