Ova Büsbütün Sis, Ahmed Şamlu, Çeviri: Zahra Demirci, Sobhi Babek, İyi Şeyler Yayıncılık İstanbul,1998 Bana Aydınlıktan Söz Et, Ahmed Şamlu, Çeviri: Haşim Hüsrevşahi, Adam Yayınları, İstanbul, 2000 Ey Aşk, Ey Aşk Mavi Yüzün Görünmüyor,Ahmed Şamlu,Çeviri: Cavit Mukaddes, YKY Yayınları, İstanbul, 2004
Forgotten Melodies (Unutulmaz Ezgiler) - 1948 Steel and Emotion (Çelik ve Duygu) - 1954 Fresh Air (Temiz Hava-Yeni Soluk) - 1958 Garden of Mirrors (Aynaların Bahçesi) - 1961 Moment and Eternity (Cevher ve Sonsuzluk) - 1964 Ayda in the Mirror (Aynadaki Ayda)- 1965 Ayda, Tree, Dagger, and Memories (Ayda, Ağaç, Hançer ve Anılar) - 1966 Phoenix in the Rain (Yağmurda Simurg/Yağmurda Kaknüs) - 1967 Of Air and Mirrors (Havadan ve Aynalar) - 1969 Odes for the Earth (Dünyadan Şiirler) - 1969 Dust Elegies (Toprak Ağıtları) - 1970 Blossoming in the Fog (Siste Çiçek Açma) - 1971 Ebrahim in the Fire (Ateşteki İbrahim) - 1973 Dagger in the Dish (Tabaktaki Hançer) - 1977 Tale of Mother Sea's Daughters (Deniz Ananın Kızlarının Öyküsü) - 1978
1999 Uluslararası Stig Dagerman Şiir Ödülü Aşıkane "Seni seviyorum" diyen o Hüzünlü bir ozandır Şarkılarını yitirmiş Bin neşeli tarlakuşu Gözlerinde Bin suskun kanarya Boğazımda Aşk konuşabilseydi keşke "Seni seviyorum" diyen o Üzüntülü bir gecenin kalbidir Ayışığını arayan Konuşabilseydi keşke aşk Bin gülen güneş Adımlarında Bin ağlayan yıldız Arzularımda Aşk konuşabilseydi keşke. Ahmet Şamlu Çeviri: Ayşegül SÜTÇÜ - Hamit TOPRAK