Arama

Oğlak Burcu ve Aşk - Tek Mesaj #5

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
9 Ekim 2009       Mesaj #5
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Oğlak Burcu Aylık Yorumu
Ekim ayına genel bakış:

4 Ekim tarihinde meydana gelecek Dolunay, başta aile ilişkileriniz olmak üzere işinizle ilgili konularda birkaç gün sürecek gerginliklerin işaretçisidir. Tabi ki bir yandan ev içinde yapılması gerekenler diğer tarafından sorumluluklarınız nedeniyle baskı altında kalmak kolay bir şey değil. Yapılması gereken öncelikle dengeyi iyi kurmak. Çünkü bu olmadığı takdirde, yorgunluk ve stres ailenizle olan ilişkinizi bozduğu gibi, mesleki konularda da çatışmalara neden olabilir. Bunun önüne geçebilmenin yolu, gereksiz tartışmalardan ve sebepsiz alınganlıklardan uzak durmak. İlişkinizle ilgili mevzularda ise geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana devam eden Mars gezegenin Yengeç burcu seyri ay ortasına kadar hükmünü koruyor. Partnerinizle ortak uyum içinde hareket etmek, birbirinize anlayış göstermek şart. Karşınızdaki kişiyi çok iyi tanımanız, neyi yapabileceğini veya neyi yapamayacağını iyi bilmeniz lazım. Hem beraberlik, bir elmanın yarısı olmak değil mi? o zaman uzlaşı içinde hareket etmek en doğrusu. 16 Ekim sonrası yaklaşık altı ay boyunca etkili olacak Mars gezegeninin Aslan burcu seyri başkaları kaynaklı gelir veya hisseli paralar, eş yoluyla elde edilen kazançların göstergesi olduğu gibi, maddi konularda dikkatli olmanız gerektiğinin de işaretidir. Mesleki konularda ise Güneş, Merkür, Venüs gezegenlerinin Terazi burcu seyirleri, işbirliği ve uzlaşı içinde olmanın size artı değerler kazandırması anlamına geliyor. Kısaca Ekim ayında özgür olmak pek mümkün gözükmüyor. Sorumluluklar yine ağırlıkta.


Aşk ve İlişkiler:

25 Ağustos-16 Ekim tarihleri arasında karşıt burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeninin seyri hala etkisini sürdürmekte. Ay ortasına kadar da siz Oğlaklar için önemini koruyor. Bu nedenle kısa bir şekilde tekrar hatırlamamızda fayda var. Mars gezegeni genel yapısı itibariyle gerginlik oluşturucu ve isteklerinizi(istekleri) birbirinize kabul ettirmeye dönük hareket edebileceğinizin göstergesidir. Yapılması gereken, ilişkinizdeki eksikleri, beklentilerinizi içinde bulunduğunuz durumu gerçekçi bir şekilde gözden geçirmektir.

20 Eylül-15 Ekim arasında etkili olacak aşk evinizin yöneticisi Venüsün Başak burcu seyrinde gerçekçi düşünmek ve duygularınızdan ziyade mantığınızla hareket etmek ve bu yönde kararlar vermek ihtiyacınız yüksektir. Hem aşk hem de genel olarak dönüşüme duyduğunuz açlık ön plandadır. Eğer bazı şeyler umduğunuz gibi gitmiyorsa doğal olarak bu gidişe bir dur demek ve karmaşaya düzen getirmek gerekmektedir. Halinizden asla memnun ve kayıtsız değilsinizdir. Hiçbir şeyi gözardı etmeden içinde bulunduğunuz durumu ayrıntılı bir şekilde ele almaya çalışabilirsiniz. Bir yandan yargılayıcı olmadan iletişimde bulunmanız gerekmektedir diğer yandan saplantılı endişelerden uzak durmanız, aşırı analiz etmemeniz lazımdır. Sonuçta yaşanan bir aşksa, bu kadar irdelemeye gelemeyecektir. Venüs Başak burcu seyir zamanları aslında bir Oğlak için pek de zorlayıcı değildir. Fakat aşırı ciddiyet veya kılıkırk yaran bakış açısı altında doğal olarak aşkta kusur bulmak kolaydır. Fakat bu durum 10 Ekim tarihinde zeki Merkürün yöneticisi olduğu Başak burcunda ilerlemeye başlamasıyla en azından iletişim yoluyla herşeyin biraz daha düzelir hale gelmesini sağlayabilir. Böylece Venüs seyrinde kendini ve beraberliğini eleştiren kişi, detaylarda kaybolmadan neyin gerekli ve neyin gereksiz olduğunu saptar ve aşkta hem kendine hem de partnerine yüklenmekten vazgeçebilir.

15 Ekim-7 Kasım tarihlerinde güçlü olduğu Terazi burcunda seyrine başlayan Venüsün etkisi, yaşanan ilişkinin niteliğine göre farklılık içerebilir. İlişkisinde huzur ve güvenliğini yakalamış çiftler bu dönemde hem toplum içindeki konumlarının hem de sorumluluklarının farkında olarak hareket edebilir ve birbirleriyle paylaşımda bulunmanın zevkine varabilirler. Onlar için aşk, hem yaşamın güzelliklerini paylaşmaktır hem de birbirine destek vermektir. İş sorunlarından normal yaşamdaki karmaşık durumlara kadar herşeyi beraberce çözebilmek için işbirliğinde bulanabilirler. Bu onlar için gayet kolay hatta spontan olarak yerine getirdikleri bir hayat düzenidir. Kimi çiftler bu dönemde ilişkilerini ilk kez aile önünde tescil etmeyi düşünebilirler. Bazılarınız ortaklaşa işler yapmak için bir araya gelebilirsiniz. Bir çoğunuz aynı işyerinde birlikte olduğunuz kişiyle hayatınızı birleştirmeyi düşünebilirsiniz. Bütün bunlar bu enerjinin yansımaları altında yaşanan olumlu Venüs etkileri olarak sıralanabilir.

İlişkisinde sorun olanlar için bu dönem, öncelikle aranızdaki dengeyi kurgulamanız gerektiğinin işaretidir. Eğer birbirinize karşı sevginiz sağlam, saygı ve güven üçlemeniz tam ise, ancak bazı sorunlar nedeniyle kırgınlıklar oluşmuşsa birlikte çözüm bulmanız için elele vermeniz yeterlidir. Yapılması gereken birbirinizi kapana kısılmış gibi hissettirmemeniz, yaşamdan hem zevk alacak hem de birarada olmanın güzellikleri tadacak şekilde ayarlamalarda bulunmanızdır. Soruna neden olan noktalar ortaya konmalı ve bunlar ele alınarak çözüme kavuşturulmalıdır. Tabi bunun için her iki tarafın da istekli olması şarttır. Diyelim ki buna gönlünüz yok. O zaman Venüs gezegeninin Terazi burcu, ayrı hayatlar kurabilmeniz adına birbirinize saygılı ve nazik davranmanız gerektiğinin işaretidir.Çünkü baskı ve zorlamalar sizi hem iş hem de genel olarak hayatınızda rahatsız edici olabilir. Eğer taraflar iki medeni insan gibi karar verip yollarını ayırıyorlarsa ne ala. Yok bir taraf hala baskın olmayı sürdürüyorsa buna karşı koyan diğer tarafın sıkıntılı bir dönem geçireceğini söyleyebiliriz. İlişki yeni başlayacak olanlar ise, öncelikle arkadaşlık ve paylaşım olgusunu ön planda tutabilirler. Venüs etkisi altında başlayan bir ilişkinin uzun ömürlü olması aslında zordur. Fakat Satürn gezegeninin Terazi burcunda ilerlemesini göz önüne alırsak, bu ilişkinin evliliğe kadar uzanması mümkün olabilir. Tabi bu yönde düşünenler için benim önerim Temmuz 2010 sonrasıdır. Çünkü doğru bir karar için taşların yerine oturduğu bu tarih gayet uygundur. 10 Ekim tarihinde Merkür gezegeninin Venüs ve Güneş gezegenlerine eşlik etmesi, ilişkinizle ilgili konularda uyum, denge ve uzlaşının ön planda olmasını sağlayıcıdır. Diplomatik tavırlarınız, gerek ilişkinizdeki sorunlar veya gerekse yeni beraberliğe adım atacak Oğlaklar için artı bir değerdir. Gerçekçi düşünmeniz, samimi ve dürüst yaklaşımlarınız karşı cins üzerinde etkili olmanızı sağladığı gibi huzurlu bir dönem geçirmenizde de etkili olabilir.



Kaynak: Mynet