Arama


Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
9 Ekim 2009       Mesaj #8
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Balık Burcu - Ekim Ayı Yorumu
İş ve Kariyer:

23 Eylül-22 Ekim tarihleri arasında çalışma evinizin Terazi burcu seyri altında karşınıza bazı fırsatlar karşınıza çıkabilir ve bütün bunlar yenilenmeniz, arınmanız ve kendinizi gözden geçirmeniz adına destekleyici olabilir. Neyi isteyip istemediğinize, nelerin gereksiz ve zamanınızı alıcı olduğuna karar verebilir ve düzenlemelerde bulunabilirsiniz. İş hayatınızın gündelik temposunda yoğunluklar göze çarpabilir. Daha güçlü olmak ihtiyacınız yoğunlaşır. Başkalarıyla işbirliği yapabilir, kendinizi geliştirebilirsiniz. Evet kısa bir süre gibi gözükse de, son zamanlardaki bazı ters durumların yarattığı sıkıntıyı üzerinizden atmanız adına etkili olacağını söyleyebilirim. Bu enerji sayesinde rahat bir nefes alabilir ve zamanı iyi değerlendirmeniz halinde, isteklerinizin bir kısmını elde edebilirsiniz. Eğitim hayatınızla alakalı konularda gelişmeler yaşanabilir, inancınızla alakalı değişimler meydana gelebilir, mesleki ihtisas konularında gelişimler oluşabilir. Belli konularda odaklanmanız daha kolaydır, cesaretiniz artabilir.

16 Ekim-6 Haziran 2010 tarihleri arasında etkili olacak Mars gezegeninin Aslan burcu seyri gerek parasal gerekse iş hayatınızla ilgili mevzularda etkili olacak uzun bir seyirdir. Kariyer hedeflerinizden ziyade bir işte ustalaşma, sanki yeniden birşeyleri keşfetme diyebileceğimiz bu süreçte, kimileriniz yaratıcı yeteneklerini ifade edebilecekleri işlerde çalışmalarını sürdürürken bazılarınız yeni bir işi ilk kez denemek için bir öğrenci gibi emek sarfedebilir. Bu etki altında, kendinizi açık ve cömert bir şekilde ortaya koyabilir. Hayranlık toplamak ve gücünüz göstermek için istekli davranabilirsiniz. Belki durmak istediğiniz nokta kesinlikle burası değildir. Fakat madem şartlar size bunu sunmaktadır. O zaman isyan etmeden gerekeni yapmak en doğrusudur. Mars gezegeni eylemle birebir alakalı bir astrolojik fenomendir. Aslan burcu ise gösteriye açık güçlü oyuncu. Demek oluyor ki, amaçlarınız için gösterişli olmayı bilecek ve size pek uymasa da önünüze çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacaksınız. Oyunun kuralı bu ise, akıllı biri olarak ne yapmanız gerektiğini de iyi bileceğinizi düşünüyorum. Ben bu enerjiyi, yüksek okulu bitirmiş birinin sanki yeniden okuma yazma öğrenmesine benzetiyorum. Aslında herşeyi profesyonel şekilde yapacak kudrette olmasına rağmen dışarıdaki dünyanın zorlukları ve olanakların azlığı insanı bazen kısıtlı şartlar altında yaşamaya zorlayabilir. Bazılarınız için bu dönem herhangi bir iş alanında veya bir konuda ustalaşmayı öğrenmek adına emek sarfetme anlamına gelebilir. Staj, kurs veya benzeri bir durum söz konusudur. Ve en az altı ay boyunca kişi bu işi öğrenmek adına ter dökmek durumundadır. Fakat öğrendiğinde ekmeğini eline alacak ve tek başına ayakta kalacaktır. İşte izah etmek istediğim tam olarak bu. O zaman geleceğiniz adına olduğunu düşünerek sabır göstermek gayet yararlıdır.

Parasal Durumunuz:

25 Ağustos-16 Ekim tarihlerinde Yengeç burcunda ilerleyecek para evinizin yöneticisi Mars gezegeninin seyri Ekim ayında da etkinliği korumakta. Bu enerji kısaca para konusundaki hassasiyetinizin yüksek olduğunun göstergesidir. Bir yandan hayalci ve yaratıcı, diğer yandan bağımsız ve hırslı bir şekilde hareket edebileceğiniz bu dönemde ruh haliniz kazancınızla paralel olarak geliştiğinden aşırı duyarlı tepkilerde bulunmanız, kimi zaman değişkenlik göstermeniz normaldir. Çünkü bir hevesle kararlar alır fakat şartlarınız elvermediğinde kırılganlık duyabilirsiniz. Ailenizin geleceği ve güvenliği adına paranın önemi gayet açıktır. Yeteneklerinizi gösterebileceğiniz alanlarda kimi zaman zorluk yaşasınız da, özellikle yaratıcı faaliyetler maddi açıdan umutlandırıcı olabilir. Yengeç burcu etkisi altındaki Mars süreçlerinde, ihtiyaçlarınızı, isteklerinizi gözden geçirip, bu konularda tarafsız bir şekilde analizlerde bulunmak gayet faydalıdır. Böylece güvencenizle alakalı konularda daha gerçekçi tedbirler almanız kolaylaşır. Her ayrıntının önemi üzerinde durarak, kısa vadeli değil uzun süreli çözümler bulmak adına düşünmek gerekir. Korunma, kollanma, desteklenme ihtiyacınızın yoğun olduğu bu dönemde, harcamalara dikkat etmek ve paranızı olur olmaz şekilde harcamamak önemlidir. Kısıtlı bir bütçe içinde hareket edilmesi mümkün bu dönemde gösterişli şekilde yaşamak yerine daha mütevazi koşullarda günlük yaşamınızı sürdürmeniz yararlı olabilir. Sıkı pazarlıklar, alışverişlerde dikkatli ve ekonomik olana yönelmek durumunda kalabilirsiniz.
Sevgili Balıklar, Satürn gezegeninin 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda gerçekleşecek seyri duygusal ilişkilerinizin yapılandırılması ve ortak ilişkide bulunduğunuz kişi veya kişilerle alakalı her türlü meselenin dikkatle gözden geçirilerek bir düzene oturtulması açısından son derece önemlidir. Finansal, cinsel ve duygusal konularda partnerinizle ortaklaşa hareket etmeniz gereken bu dönemde, benim isteklerim yerine bizim arzularımız demenin vaktidir. Bireysel istekleriniz konusunda bencil olmanız, davranmanız sonucunda zorluklar yaşanabileceğini biliniz. Öncelikle kendinizi, beraberliğinizi gerçekçi bir şekilde gözden geçiriniz. Bu dönemde ne kadar sakin, kararlı olursanız o denli mutlu olmanız mümkündür. Ortaklaşa iş veya özel ilişkilerde, yatırım ve girişimlerinizde, parasal tüm konularda yepyeni olanaklarla karşılaşabilirsiniz. Tek dikkat edeceğiniz husus, gizli saklı hareket etmemek, şüphe ve endişeli davranmamak, kendinize güvenmektir. İş hayatınızla ilgili mevzularda yaratıcı gücünüzün açığa çıkabileceği bu dönemde hedefinizi iyi saptarsanız neler yapabileceğinizi de gayet iyi bilirsiniz.
Sorumluluklarınızın artacağı, maddi yükümlülüklerinizin yoğunlaşacağı özellikle Aralık 2009-Mart 2010 tarihleri arasında iş anlamında zorlanacağınız bu sürecin tüm başarısı, uzun vadeli planlar yapmaya ve birikimlerinizi doğru şekilde kullanmaya bağlıdır. Artık hayaller yerine gerçekleri merkez almalısınız. Bankalarla alakalı borçlarınız, kredi girişimleriniz kısaca başkaları vasıtasıyla elde edilecek her türlü parasal konularda dikkatli olunuz. Kimileriniz maddi açıdan eşiyle nafaka konularında çıkmazlar yaşayabilir. Böyle durumlarda uzlaşmacı hareket etmek son derece önemlidir. Yani çıkarlarınızı düşünerek hareket ediniz. Vergi, miras, hukuk konuları, ortak iş ve eş kazançları mevzularında zorluklar yaşanabilir. Bu mevzularda önleminizi almalı, ılımlı şekilde hareket etmeye özen göstermelisiniz. Destek gördüğünüz insanların kayıp ve kazançlarında yanlarında olmak durumunda kalabilirsiniz.

10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu süreçte yukarıdaki mevzularda gecikme, terslik ve engellemelerle karşılaşabilirsiniz. Ani ve peşpeşe oluşan olaylar nedeniyle zor durumda kalmamak için, işbirliğine açık olmalı ve hayatınızı garanti altına alabilecek şekilde hareket etmelisiniz. Ani karar değişikliklerinde bulunmamalı, çıkarlarınızı iyi korumalısınız.

Pozitif Enerjili Günler :1-2-6-7-10-11-18-19-20-28-29-30
Zayıf Enerjili Günler :8-9-14-15-21-22-

Aşkta En Şanslı Günler :10-11

Yeniay :1-2-28-29-30
Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :4-(Koç burcunda Dolunay)-14-15
(Ay gezegeninin Başak burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


Kaynak: Mynet