Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
06:51, 2 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 08 Aralık 2025 - 06:53
Arama
MaviKaranlık Forum
Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Alvarez Ocean
Ziyaretçi
3 Aralık 2009
Mesaj
#1
Ziyaretçi
Turunç Çiçeği Reçeli nasıl yapılır - Turunç Çiçeği Reçeli tarifi
Malzemeler
* 1 su bardağı turunç çiçeği yaprağı
* 2 su bardağı şeker
* 1 adet limon
Hazırlanışı
1. Turunç çiçeklerinin taç yaprakları ayrılır.
2. Kaynar suda 4-5 dakika kaynatılan yapraklar, soğuk ve limonlu suya alınır.
3. Aynı işlem 3 defa daha tekrarlanır.
4. Acısı çıkartılan yaprakların üzeri şekerle kaplanıp bir kaç saat bekletilir.
5. Sulanan yapraklar, ağır ateşte şekeri eriyene ve kıvam alana kadar pişirilir.
6. Kıvam alır almaz, bir kaç damla limon suyu eklenip altı kapatılır.
7. Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurularak, ağzı kapatılıp ters çevirlerek soğutulur.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 06:53
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...