Arama

Turunç Çiçeği Reçeli Tarifi

Güncelleme: 3 Aralık 2009 Gösterim: 2.098 Cevap: 0
Alvarez Ocean - avatarı
Alvarez Ocean
Ziyaretçi
3 Aralık 2009       Mesaj #1
Alvarez Ocean - avatarı
Ziyaretçi
Turunç Çiçeği Reçeli nasıl yapılır - Turunç Çiçeği Reçeli tarifi

Sponsorlu Bağlantılar

2isfw35

Malzemeler

* 1 su bardağı turunç çiçeği yaprağı
* 2 su bardağı şeker
* 1 adet limon

Hazırlanışı

1. Turunç çiçeklerinin taç yaprakları ayrılır.
2. Kaynar suda 4-5 dakika kaynatılan yapraklar, soğuk ve limonlu suya alınır.
3. Aynı işlem 3 defa daha tekrarlanır.
4. Acısı çıkartılan yaprakların üzeri şekerle kaplanıp bir kaç saat bekletilir.
5. Sulanan yapraklar, ağır ateşte şekeri eriyene ve kıvam alana kadar pişirilir.
6. Kıvam alır almaz, bir kaç damla limon suyu eklenip altı kapatılır.
7. Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurularak, ağzı kapatılıp ters çevirlerek soğutulur.




Benzer Konular

6 Mayıs 2009 / Misafir Taslak Konular
6 Aralık 2009 / Misafir Taslak Konular
22 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular
22 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular