Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
9 Aralık 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
ÖZGÜRCE YAŞAM
Her insan eşit hak ve özgürlükler çerçevesinde doğar. Din, dil, ırk ve renk inanç ayrımı gözetmeksizin herkes eşit haklara sahiptir. İnsanlar haklarına göre bağımsız düşüncelere sahiplerdir. Bütün insanlar haysiyet ve hakları bakımından eşittir. Hiçbir ayrım yapmadan bütün haklardan ve özgürlüklerden yaralanabilir. Kişinin özü ile yaşamasını sağlayan insan haklarıdır. Çünkü, insan nerede olursa olsun hangi ülkede yaşıyor olsa bile dini, dili, inancı, rengi onu oluşturan unsurlardır. Kimseye hesap vermeden düşüncesini vb. şeyleri özgürce yapabilmesi söyleyebilmesi onun hakkıdır.

En başta insan yaşama hakkına sahiptir. Özgürlüğü, sağlığı, eğitimi… Zaten akıl ve vicdana sahip bir birey hiçbir ayrım yapmadan birbirlerinin zihniyetine saygı duyarak onun haklarını bilir. Ve insanlar arasındaki kardeşliği göz ardı etmeden din, dil ayırmadan insanı olduğu gibi kabul edenler, sorumluluğunu da bilen insanlardır. Din, vicdan, düşünce özgürlüğüne sahip olan insanlar başka bir inanç dil vs. şeylerde fikirlerini özgürce söyleyebilir. Fakat kırıcı bir dille söylememeleri gerekir. Ne kadar da olsa saygı ön plandadır.

Hiç kimse inandıklarından ya da konuştukları dilden olsun hiçbir şekilde biri tarafından yadırganamaz. Çünkü, bu ülkede hepimiz eşit haklara sahip bir şekilde yaşıyoruz. İnsan haklarının en kutsalı, öldürülmeme hakkını ifade eder. Yani, yaşama hakkını. Haklarımızdan biraz bahsedecek olursak; özel yaşam hakkı, düşünceyi açıklama hakkı, özgürlük ve güvenlik hakkı kültürel haklar düşünceyi açıklama hakkı. Bunlar temel haklarımızdan birkaçı. Haklarımızın güvence altına alınması için adil yargılanma sistemi de güvence altına alınmalıdır, sonuç olarak söyleyecek olursak; dünyanın neresinde yaşıyor olursak olalım bütün insanlar eşit haklara sahiptir.
Son düzenleyen Safi; 6 Haziran 2017 21:49