Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Aralık 2009       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Grafik Sanatların Tanımı
Grafik Sanatlar resim, heykel, mimari ve dekoratif sanatlar gibi plastik sanatların önemli kollarından biridir. Diğer sanat dallarında estetik ön planda olduğu halde grafik sanatlar estetik ve mekaniğin iç içe olduğu bir sanat dalıdır, çünkü bu sanat dalında yapılan her iş baskılanmak (kopyalanmak) için yapılır. Baskı da bir teknik gerektirdiğinden o tekniği bilmek gerekir. Resim, fotoğraf, yazı ve karikatür sanatlarından yararlanan bu sanat dalı diğer sanatlardan farklıdır.
Grafik Sanatlar iki ana bölüme ayrılır:

1) Özgün Grafik Sanatlar
Burada grafik sanatçısı bir ressamdır. Eserini bir ressam gibi planlar ve düzenler; ancak yaptığı çalışmayı özgün baskı türlerinden birisi ile çoğaltması gerekir, bunun için bu baskı türünü çok iyi bilip uygulayabilmelidir. Bu bölümde uygulanan baskı türleri, linol, ağaç baskı, litografi ve serigrafi gibi baskı türleri. Bu baskı türleri sanatçının tek başına uygulayabileceği baskı türleridir.

2) Reklâm Grafik Sanatlar

Reklâm, ekonomik gelişmede satışa çıkarılan mallar, ürünler ve kavramlar hakkında topluma bilgi vermek ve onların satın alınmasını sağlamak için ikna etmektir. Reklâmlar hazırlanış biçimi açısından üç grupta hazırlanır:
a) Göze hitap eden reklâmlar: Afiş, pankart, broşür, katalog, gazete ve mecmua reklâmları vs. gözün etkilendiği reklâmlardır. Grafik Sanatlar gözün etkilendiği sanattır ve reklâmın bu bölümü ile ilgilidir.
b) Kulağa hitap eden reklâmlar: Radyo ve çığırtkan reklâmlar
c) Hem göze hem de kulağa hitap eden reklâmlar: Sinema ve televizyonlar

Reklâm Resmi Çalışmaları
Reklâm resmi çalışmalarında konu ne olursa olsun aşağıdaki işlem sırasını izlemek çalışmayı kolaylaştıracaktır.
1- Konu iş esasına göre tespit edilir. Ürünün veya hizmetin pazarlama stratejisi belirlenip sesleneceği hedef kitle seçilip maliyet yaklaşık olarak hesaplanır.
2- Çalışılan konu ile ilgili çok geniş bilgi toplanıp benzeri çalışmalar izlenip kaynaklar taranır ve her aşamada bazı notlar alınır.
3- Kaynak taraması sonucunda oluşan bilgi yoğunluğuna göre pek çok ön eskiz oluşturulur.

DEVAMI Grafik Sanatlar
Son düzenleyen Safi; 24 Nisan 2018 01:52