Arama


LrseRia - avatarı
LrseRia
Ziyaretçi
14 Ocak 2010       Mesaj #3
LrseRia - avatarı
Ziyaretçi
Yaklaşık iki yıl önce Otel Taksim Plaza’nın yeniden dizayn edilmesinin ardından yeni ismini alan Point Hotel'de son dönemde en önemli gündem maddesi inovasyon. Genel müdüründen tüm çalışanlarına neredeyse herkes inovasyonla uyuyup yine onunla uyanıyor. Ve bu süreçte en büyük destek de inovasyon konusunda uzmanlaşan, Technopolis Türkiye’nin Kurucusu ve Genel Müdürü Şirin Elçi'den alınıyor bir anlamda.
Zira Elçi 'İnovasyon Kalkınmanın ve Rekabetin Anahtarı' adlı kitabında şöyle örnek göstermiş Point Hotel'i: “İstanbul’daki Point Hotel, farklı tasarımı ve hizmet yaklaşımıyla hizmette inovasyona ve pazarlama inovasyonuna bir örnek. Hedef kitlesini işadamları olarak belirleyen otel 'ev konforu ve ofis teknolojisini' bir arada sunarak, iş toplantıları için özel bir hizmet anlayışı geliştirerek, ihtiyaçlara uygun bir bilişim teknolojileri altyapısı kurarak kendisini diğer otellere göre farklılaştırmış.”
Hotel yönetimi kitabın bu bölümünü poster haline getirmiş. Personel kafeteryasına asılan posterler inovasyon eğitimlerinde de kullanılıyor. Peki, Point Hotel'de neler yapılıyor da kitaplara bile konu oluyor?
KARİYER HATTI KURULDU
Çalışanlarıyla beraber yaptıkları beyin fırtınaları ve bunu destekleyen kurumsal kültürle inovasyonu süreklilik arz eden bir şekilde uygulamayı ilke edindiklerini söyleyen Point Hotel Genel Müdürü Cihan Yılmaz, inovatif çalışmalarını pazarlama inovasyonu, teknoloji inovasyonu, ürün inovasyonu, organizasyonel inovasyon ve hizmet inovayonu başlıkları altında değerlendiriyor ve özetle şu örnekleri veriyor: "Her geçen gün büyüyen elektronik rezervasyon kanalları pazarına en iyi şekilde giriş yapmak için 'Worldhotels' konsorsiyumuna Türkiye’den ilk olarak dahil olduk. 'Voiceover IP' sistemiyle yurtiçi ve yurtdışı telefon konuşmalarında çok düşük ücretli bir hizmet sunuldu. Tüm misafirlerimizin odalarında bulunan kablolu ve interaktif televizyonlar sayesinde ve kablosuz bir klavye yardımıyla, ek ücret ödemeden internet hizmeti almalarını sağladık. Amerika’da yaygın olarak kullanılan 'Guest Ware' CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) software’ini Türkiye’de ilk biz kullandık. Böylece en ufak misafir ihtiyaç ve istekleri sisteme bağlı olarak çalışan çağrı cihazları sayesinde gerekli birimlere iletiliyor ve sonucu kontrol edebiliyor."
Yılmaz, Ara Güler'in kendi seçtiği ve yerleştirdiği 220 adet imzalı eski İstanbul fotoğrafını genel mekânlar ve odalarda kullandıklarını da belirterek hotele kalıcı bir 'fotoğraf müzesi' hüviyeti kazandırdıklarını da söylüyor.
Hazırlanan özel müzik CD'sinden, Point Magazine adlı dergiye kadar örnekleri artırmak mümkün ama bence en dikkat çekici olanı Yılmaz'ın 'sektöre ilk' dediği uygulama: "Point Hotel Kariyer Hattı'nı kurduk. Turizm sektörü çalışanları aradıkları pozisyon her ne olursa olsun 313 50 50 numaralı telefonumuzdan 24 saat kariyer hattımıza ulaşabiliyor ve Point Hotel çalışan ihtiyacını, nereye, nasıl müracaat edebileceklerini öğreniyor."
Kariyer hattına kurulduğu günden bu güne 850’ye yakın arama gelmiş ve ardından 250 CV bırakılmış. Hotel ekibine 15 kişi bu yoldan katılmış.
MİSAFİRLERDEN AR-GE DESTEĞİ
Point Hotel çalışanlarından inovasyon önerileri alıyor. Gelen öneriler arasında ülkelere göre oda konsepti yaratılması da var, tuvaletlerde kuş sesi duyulmasının sağlanması da. Sadece çalışanlar değil, hotel yönetimi misafirlerinden de inovasyon desteği almaya kararlı. Genel Müdür Cihan Yılmaz, önceden belirlenen haftanın konusuna ilişkin Ar-Ge soru kartını doldurmalarını istediklerini misafirlerinin tecrübelerini ve önerilerini kendileriyle paylaşmalarını bekliyor.