Arama


meloş - avatarı
meloş
Ziyaretçi
18 Ocak 2010       Mesaj #3
meloş - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  JaponBalığı11.jpg
Gösterim: 459
Boyut:  32.1 KB

JAPON BALIKLARINDA KESİN SONUÇLA CİNSİYET AYRIMI


Japon balıklarında KESİN sonuçla cinsiyet ayrımı yapmak için aşağıdaki yolu takip edin;
1. Balıklarınızı sürekli olarak gözlemleyin,
2. Japon balıkları 1. yaşlarında üreme çağlarına ulaşırlar. En verimli yaşları ise 3. yaşlarıdır. Üreme çağlarına gelmemiş olan balıklarınızın cinsiyetlerini KESİN sonuçla (DNA testi hariç) belirleyemezsiniz. Balıklarınızın eğer 1 yaşlarına gelip gelmediklerini kestiremiyorsanız aşağıdaki yolu takip edin,
3. Üreme çağlarına gelmiş olan balıklarınızın dişi olma olasılıkları en yüksek olanları karınları şişkin olanlarıdır. Bu şişkinlik erkek balıklarınızın karınlarına oranla bir hayli fazladır. Bu şişkinliğin sebebi balıklarınızın üreme çağlarına ulaşmış olmaları, üreme dönemlerinde olmaları ve yumurtalarını oluşturmuş ve olgunlaştırmış olmalarıdır.
Dişi balıklarınıza karşılık üreme çağlarına ulaşmış, üreme dönemlerinde olan (üremeye hazır) erkek balıklarınızda ise, solungaç kapaklarında ve yüzgeçlerinde sivilcelere benzeyen, tomurcuk şeklinde oluşumlar (beyaz beneği andıran beyaz noktacıklar, bu oluşumlar çıplak gözle görülür fakat bu noktacıklar her balıkta görülmeyebilir) söz konusudur.
Ad:  JaponBalığı14.jpg
Gösterim: 464
Boyut:  38.9 KB

4. Sonuç olarak;
Üreme dönemlerinde erkek balıklarınız dişi balıklarınızı kovalarlar ve karınlarına vururlar. Bu durumda kovalayan ve kovalanan balıklarınız vardır. Kovalayan balıklarınız KESİNLİKLE erkek olan balıklarınızdır. Kovalanan balıklarınız ise KESİNLİKLE dişi olan balıklarınızdır. Kovalayan balıklarınızın karın yüzgeçlerinde sivilcelere benzeyen, tomurcuk şeklinde oluşumlar (beyaz beneği andıran beyaz noktacıklar) var ise, kovalanan balıklarınızda da bariz belli olacak şekilde karın şişliği var ise bunlar KESİNLİĞİNİZİN iki ile çarpılması demektir.

ANÜSE BAKMA YÖNTEMİ
Bu yöntemde olasılık söz konusudur. Şöyle ki, anüsü dışarıya doğru çıkık olan balıklarınızın dişi balıklarınız olma olasılıkları, anüsü içeriye doğru girik olan balıklarınızın ise erkek balıklarınız olma olasılıkları yüksektir. Bir KESİNLİK söz konusu değildir.
SÖZDE ANÜS ile KUYRUK ARASINDAKİ YÜZGEÇ(LER)İN TEK veya ÇİFT OLMASI YÖNTEMİ
Böyle bir yöntem yoktur. Buradaki yüzgeç(ler)in sayısı balıklarınızın cinsleri ile ilgili bir durumdur
Son düzenleyen Safi; 21 Nisan 2018 02:34