selam arkadaşlar ben düz lise çıkışlı bi sözel öğrencisiyim bu katsayı da en az sizin kadar beni de rahatsız etti. bu katsayının amacı neydi kişiyi yeteneği olduğu alanda tercih yapmak ama tam tersine oldu bu şimdi gerek meslek isekeri gerekse anadolu liseleri olsun bütün öğrenciler sözel den tercih yapıcaklar bu da bizim önümüzü kapatıyo adam tm den geliyo 15 mat netiyle geçiyo beni buda bize haksızlık değil mi sizce ? bizim sözel sınıf başlangıçta 13 kişiydi şimdi 25 kişiye çıktı bunu türkiye geneline vurduğunuz zaman kaç bin öğrenci ediyoo... meslek liselerine gelince madem mesleki tercih yapmak istemiyodun ne işin vrdı meslek lisesin de ? simdi tm den say dan yada meslekten sözele gelen her öğrenci türkçe edbyat tarih öğrtm istiyoo e o zaman nerde kaldı eşitlik adalet ...? hem bize mat dersi verilmediki okullarda müfredatta yok diye biz mat yerine beden müzik gördük . görmedigimiz seyi nasıl istiyolar bizden hem ki bi 10 netin üstüne çıkmamız isteniyoo . bence bu katsayı hemen geri getirilmeli eşitlik o zaman saglanmış oucak ...