Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Şubat 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Elektrik olmasa her şey çok farklı olurdu.Belki de insanoğlunun en büyük icadı bu olmuştur.Son yüzyıldaki olağanüstü gelişmelerin temel etkeni elektriktir.

İletişim, haberleşme, ulaşım,sağlık,eğitim; neredeyse bütün alanlara kadar uzanan bir yelpazede etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Bilim elektriğe çok şey borçludur.

Elektriğin belki de en büyük getirisi, boşa giden, verimsiz geçen akşam saatlerini ve geceleri de insanın birşeyler üretebileceği şekle getirmiş olmasıdır.Yapay güneşlerimiz var artık her yerde ve geceler de gündüzler kadar anlamlı.

Elektrik, bir çağı kapatacak kadar tarihe damgasını vurmuş, milyonlarca kıvılcımın kaynağı ve özü olmuştur.
Alıntı

Arkadaşlar bu tıpkı ışık olmasaydı ne olurdu sorusuna benzer ve çok kolay bir şekilde de bilebiliriz. Şöyle ki ışık olmasaydı karanlık olur değil mi? İşte bundan sonra çıkarımlar yapabiliriz. Örneğin göremeyiz, görmeyi sağlayan ışıktır.

Peki elektrik için nasıl bir çıkarsama yapabiliriz? Örneğin Edison yani ampül denen araç. Yani şöyle diyeyim günümüzde elektriği kullandığımız alanlar yok sayılabilirdi. Elektriksiz yaşanır mı? Elektrik bulunmadan önce nasıl yaşanıyorsa öyle yaşanılırdı!

Elektrikle çalışan tüm cihazlar ve alanlar olmazdı şimdi sorunun cevabı... Tabii ki elektriğin etkilediği dolaylı alanlarda var!

tekerlek icad olunmasaydı herhangi bir cismin bir yerden bir yere götürmek çok fazla zaman ve iş gücü gerektirirdi. kalem ve kağıt ve yazı olmasaydı insanlar birbirleriyle hala dumanla haberleşiyor olurlardı. ve insan toplulukları birbirinden etkilenmeyerek kendi içlerinde çoğalıp gelişip medeniyetler kuramazlardı

ateş olmasaydı besinleri pişirerek yemeyi öğrenemezdik. ve buda insan hayatını ve kalitesini kısaltacağından insan neslinin gelişimi ve daha kaliteli nesiller meydana getirmesi açısından önemlidir. bunların hemen hepsi bizi medeniyete ulaştıran, hayvanlarla aramızda derin sınırlar çizen olaylardır..
Son düzenleyen Safi; 17 Mart 2016 16:56