Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
08:53, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Perşembe, 11 Aralık 2025 - 08:54
Arama
MaviKaranlık Forum
Siyah Üzüm Guymağı Tarifi
-
Tek Mesaj #1
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2010
Mesaj
#1
Ziyaretçi
SİYAH ÜZÜM GUYMAĞI
Malzemeler:
2 kg siyah üzüm
300 gram tozşeker
250 gram mısır unu
2 litre su
1 çay bardagı tatlı kırmızı şarap
100 gram çekilmiş ceviz içi
100 gram çekilmis fındik içi
20 gram hindistancevizi
TARİFİ:
Siyah üzümleri iyice yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerine tozşekeri ve tatli kırmızı şarabı gezdirin. Suyu ekleyip kısık ateşte bir buçuk saat kadar kaynatın. Su azaldığında bir miktar su ekleyebilirsiniz Kaynama işlemi bittikten sonra karışımı blenderden geçirin. Tekrar tencereye alıp, bir çırpma teli yardımı ile mısır ununu ekleyip karıştırın. 5-10 dakika daha kaynatın. Bu arada sürekli kariştırarak, dibinin tutmamasına dikkat edin. ikinci defa kaynattıktan sonra süzgeçten geçirin. Servis yapacagınız kuplara paylastırın. Tatlılar alındıktan sonra, birkaç saat buzdolabında bekletin. Üzerini ceviz, fındık ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 08:54
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...