Arama

Siyah Üzüm Guymağı Tarifi

Güncelleme: 5 Mart 2010 Gösterim: 1.447 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
SİYAH ÜZÜM GUYMAĞI
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
uzum sutlu tatlilar
Malzemeler:
2 kg siyah üzüm
300 gram tozşeker
250 gram mısır unu
2 litre su
1 çay bardagı tatlı kırmızı şarap
100 gram çekilmiş ceviz içi
100 gram çekilmis fındik içi
20 gram hindistancevizi

TARİFİ:

Siyah üzümleri iyice yıkayıp derin bir tencereye alın. Üzerine tozşekeri ve tatli kırmızı şarabı gezdirin. Suyu ekleyip kısık ateşte bir buçuk saat kadar kaynatın. Su azaldığında bir miktar su ekleyebilirsiniz Kaynama işlemi bittikten sonra karışımı blenderden geçirin. Tekrar tencereye alıp, bir çırpma teli yardımı ile mısır ununu ekleyip karıştırın. 5-10 dakika daha kaynatın. Bu arada sürekli kariştırarak, dibinin tutmamasına dikkat edin. ikinci defa kaynattıktan sonra süzgeçten geçirin. Servis yapacagınız kuplara paylastırın. Tatlılar alındıktan sonra, birkaç saat buzdolabında bekletin. Üzerini ceviz, fındık ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.



Benzer Konular

28 Nisan 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
5 Ekim 2011 / elizsu44 Taslak Konular
19 Temmuz 2012 / büşra_sarah Taslak Konular
19 Haziran 2009 / ThinkerBeLL Rüya Tabirleri
10 Temmuz 2015 / Safi X-Sözlük