Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
08:53, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Perşembe, 11 Aralık 2025 - 08:54
Arama
MaviKaranlık Forum
Özhan Canaydın
-
Tek Mesaj #4
Daisy-BT
Ziyaretçi
23 Mart 2010
Mesaj
#4
Ziyaretçi
23 Mart 2010, Salı
- Bursa
Galatasaray'ın eski başkanı, Bursa'da tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. 67 yaşındaki Canaydın'ın yaklaşık 2,5 yıl önce pankreas kanserine yakalandığı açıklandı.
Galatasaray eski başkanlarından Özhan Canaydın bir süredir tedavi gördüğü Bursa Acıbadem Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. Yaklaşık 2,5 yıldır pankreas kanseriyle mücadele eden Canaydın, mart ayının başından beri memleketi olan Bursa'da tedavi görmekteydi. Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Kaya Aksoy, yaptığı açıklamada 67 yaşındaki eski başkanın saat 23.34'te hayata gözlerini yumduğunu açıkladı. Galatasaray'ın 33. Başkanı Canaydın, son nefesine kadar Sarı-Kırmızılı kulübü Avrupa düzeyine taşımak için çalıştı.
G.Saray Kulübü'nün resmi internet sitesinde de Özhan Canaydın'ın vefat haberi açılış sayfasına merhum başkanın resmi konularak duyuruldu. 'Özhan Canaydın'ı Kaybettik' başlığıyla duyurulan haberde şöyle denildi: "Son nefesine kadar yüreği Galatasaray sevdasıyla çarpan, eski Başkanlarımızdan, değerli spor adamı ÖZHAN CANAYDIN vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet dileriz. Başta kederli ailesi olmak üzere camiamızın başı sağolsun." Canaydın'ın naaşı, yarın Bursa'daki organize sanayi bölgesindeki camide kılınacak cenaze namazının ardından sade bir törenle toprağa verilecek.
FAIR-PLAY ruhundan asla taviz vermedi
Onu herkes Fair-Play tutumuyla belleğine kazıdı. Fenerbahçe'yi mağlup olduğu maçta alkışladığı için eleştirenlere cevabı, "Çok üzülüyorum ama yılmıyorum. İradem dimdik ayakta. Spor kamuoyu için tekim, fair play düşüncede. Yalnız kaldım ama yoluma ısrarla devam ediyorum." diyerek duruşunu ortaya koydu.
Özhan Canaydın, 23 Ocak 1943'te Bursa'da dünyaya geldi. 1957 yılında 155 sicil numarasıyla Galatasaray Kulübü üyesi oldu. Daha 14 yaşında olan Canaydın, bu dönemde kulübün en küçük üyesiydi. Canaydın, ertesi yıl basketbol oynamaya başladı. Galatasaray Spor Kulübü'nde Yıldız, Genç ve A Takım Baskebol takımlarında oynadı. 1962'de Genç Milli Basketbol Takımı'yla Avrupa Gençler Şampiyonası'na katılan ekipte yer alan Canaydın, 1963 yılında Galatasaray Basketbol Takımı'yla Türkiye şampiyonu oldu.
1960 yılında tekstil sektöründe faaliyet gösteren babasının yanında iş hayatına atılan Canaydın, 1964'te profesyonel basketbolu bıraktı. Canaydın, aynı zamanda Galatasaray Kulübü'nde Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren yönetimleri boyunca çeşitli görevlerde bulundu. Mart 2002 seçimlerinde kulüp başkanlığı görevi için adaylığını koyan Canaydın, üyelere yaptığı son konuşmasında ''50 yıl önce bunu sadece hayal edebilirdim. 2 yıldır bugün için kendimi hazırlıyorum.'' şeklinde konuştu. Canaydın, Mehmet Cansun'un da aday olduğu olağan seçim genel kurulunda geçerli 3479 oyun 2089'unu alarak, Galatasaray Kulübü'nün 33. başkanlığına seçildi. Canaydın bu dönemler boyunca Ali Sami Yen, Seyrantepe ve Riva projelerini de hayata geçiremedi. Özhan Canaydın, 1965'te Asuman Canaydın ile evlendi ve çift, bu birliktelikten Murat ve Zeynep isimli iki çocuk sahibi oldu.
Torunu geldi, son nefesini verdi.
Dün gece 23.34'te hayata gözlerini yuman Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydın'ın son nefesini vermeden önce yurtdışında eğitim gören torununu görmek istediği ortaya çıktı. Canaydın'ın torununun akşam saatlerinde Türkiye'ye döndüğü ve soluğu dedesinin yanında aldığı öğrenildi. Ancak son saatlerini yaşayan Canaydın'ın bilinci kapalı olduğu için torununu görmediği belirtildi. Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Kaya Aksoy yaptığı açıklamada "Torununu göremedi ama bizler hissettiğine inanıyoruz." dedi.
Bana vasiyetlerini bıraktı.
Türk futbol dünyasının başı sağ olsun. Bu beklediğimiz bir şey olmasına rağmen... Ben Özhan abi ile beraber 2 yıl görev yaptım, çok sıkıntı yaşadık. Her konuda onun görüşlerini aldım. Geçen hafta kendisini ziyarete gitmiştim. İyiydi, uzun uzun konuştuk. Bana vasiyette bulundu. 'Başlattığımız projeleri bitir.' dedi. Kendisini Bursa'dan uğurlayacağız. Andan Polat (G.Saray Başkanı)
Canaydın 'dost' demektir.
Özhan Canaydın çok yakın dostumdu. Vefat etmesi içimde büyük bir boşluk oluşturdu. Amansız hastalıktan çok çekti. Allah kalanlarına eşine, dostuna ailesine kuvvet versin. Gayet uyum içinde güzel günler geçirdik. Hakikaten duyduğumda vefatını çok üzüldüm. Türk futbolunun ve ailesinin başı sağ olsun. Kendisine de rahmet diliyorum. Alp Yalman (Eski G.Saray Başkanı)
Gerçek bir babayı kaybettim
Gerçekten bu tip durumlarda konuşmak çok zor. Ben gerçek bir babayı kaybettim. Çok şey paylaştık Özhan Başkan'la. Onu üzecek hiçbir şey yapmadım. Bir insan dünyanın en büyük mertebesine gelebilir, ama iyi insan olamaz. Çok iyi bir insanı kaybettik. G.Saray'ın bir dönem yaşadığı başarısızlık onun üzerine yıkılmamalıydı. Duygu seli yaşıyorum. Hasan Şaş (G.Saray eski futbolcusu)
Değerli dostumu kaybettim.
Galatasaray Kulübü'nde başkanlık görevi yapmış değerli bir spor adamını kaybettik. Kendisinin tarzı ve beyefendiliğiyle spor dünyasına sağlamış olduğu katkılar tartışılmaz. Sevgili dostum Özhan Canaydın her zaman Türk sporuna verdiği değerli hizmetleriyle anılacaktır. Kendisine Tanrı'dan rahmet, ailesi ve spor camiasına başsağlığı diliyorum. Aziz Yıldırım (F.Bahçe Başkanı)
Basın
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 08:54
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...