Arama

Özhan Canaydın

Güncelleme: 23 Mart 2010 Gösterim: 7.558 Cevap: 3
Tiglon - avatarı
Tiglon
Ziyaretçi
29 Eylül 2007       Mesaj #1
Tiglon - avatarı
Ziyaretçi
Özhan Canaydın, Mart 2006 itibariyle Galatasaray Spor Kulübü'nün başkanı, eski basketbolcu, iş adamı.

Sponsorlu Bağlantılar
23 Ocak 1943 yılında Bursa'da doğdu. 1958 yılında basketbol oynamaya başladı. 1964 yılına kadar aktif olarak basketbol oynadı. 1957 yılında 155 sicil numarası ile Galatasaray'ın en küçük üyesi oldu. Basketbol oynadığı dönemde, 1962 yılında Genç Milli Takım'da Avrupa Gençler Şampiyonası'na iştirak etti. 1963'te Türkiye Şampiyonu olan Galatasaray Basketbol Takımındaki 8 kişinin arasındaydı. Galatasaray Yıldız, Genç, A Takımlarda oynadı. Türkiye şampiyonu olan takımlarda yer aldı.

1965 yılında Asuman Canaydın ile evlendi. 37 yıldır süren mutlu bir evliliği olan Özhan Canaydın, 2 çocuk ve 4 torun sahibi. Oğlu Murat Canaydın, 1989 yılı Galatasaray Lisesi mezunu ve şu anda aile şirketinin başında. Kızı Zeynep Diniz ise 1 kız ve 1 erkek çocuk sahibi. Özhan Canaydın, 1963 yılında, babasının mesleği olan tekstil sektöründe iş hayatına başladı. Kısa bir süre sonra babasından ayrılarak kendi işini kurdu. 1984 yılında İtalyanlarla ortaklığa girerek dokuma, tekstil, örgü, boya ve konfeksiyon alanında yatırımlarda bulundu.

Türkiye'de Bursa'daki fabrikası 20.000m2 kapalı alan üzerine kurulu ve 1.200 çalışanı var. Bu fabrikada Kappa, Nike, Next, Lacoste, Fila, Adidas, Mavi Jeans için ihracata yönelik üretim yapılıyor. Özhan Canaydın, Galatasaray Kulüp Başkanlığına adayı olması dolayısıyla tüm işlerini profesyonel yöneticilere devretmiştir. Galatasaray Kulubü'nde de yöneticilik görevlerinde bulunan Canaydın, Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren yönetimlerinde çeşitli görevlerde bulunmuştur...
Biyografi Konusu: Özhan Canaydın nereli hayatı kimdir.
TiglonBoYs - avatarı
TiglonBoYs
Ziyaretçi
24 Temmuz 2008       Mesaj #2
TiglonBoYs - avatarı
Ziyaretçi
F6zhancanaydFDn

Sponsorlu Bağlantılar
Harry Kewell - avatarı
Harry Kewell
Ziyaretçi
11 Mart 2009       Mesaj #3
Harry Kewell - avatarı
Ziyaretçi
F6zhancanaydFDn
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
23 Mart 2010       Mesaj #4
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

23 Mart 2010, Salı
- Bursa

Galatasaray'ın eski başkanı, Bursa'da tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. 67 yaşındaki Canaydın'ın yaklaşık 2,5 yıl önce pankreas kanserine yakalandığı açıklandı.


Galatasaray eski başkanlarından Özhan Canaydın bir süredir tedavi gördüğü Bursa Acıbadem Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. Yaklaşık 2,5 yıldır pankreas kanseriyle mücadele eden Canaydın, mart ayının başından beri memleketi olan Bursa'da tedavi görmekteydi. Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Kaya Aksoy, yaptığı açıklamada 67 yaşındaki eski başkanın saat 23.34'te hayata gözlerini yumduğunu açıkladı. Galatasaray'ın 33. Başkanı Canaydın, son nefesine kadar Sarı-Kırmızılı kulübü Avrupa düzeyine taşımak için çalıştı.
G.Saray Kulübü'nün resmi internet sitesinde de Özhan Canaydın'ın vefat haberi açılış sayfasına merhum başkanın resmi konularak duyuruldu. 'Özhan Canaydın'ı Kaybettik' başlığıyla duyurulan haberde şöyle denildi: "Son nefesine kadar yüreği Galatasaray sevdasıyla çarpan, eski Başkanlarımızdan, değerli spor adamı ÖZHAN CANAYDIN vefat etmiştir. Merhuma Tanrı'dan rahmet dileriz. Başta kederli ailesi olmak üzere camiamızın başı sağolsun." Canaydın'ın naaşı, yarın Bursa'daki organize sanayi bölgesindeki camide kılınacak cenaze namazının ardından sade bir törenle toprağa verilecek.

FAIR-PLAY ruhundan asla taviz vermedi
Onu herkes Fair-Play tutumuyla belleğine kazıdı. Fenerbahçe'yi mağlup olduğu maçta alkışladığı için eleştirenlere cevabı, "Çok üzülüyorum ama yılmıyorum. İradem dimdik ayakta. Spor kamuoyu için tekim, fair play düşüncede. Yalnız kaldım ama yoluma ısrarla devam ediyorum." diyerek duruşunu ortaya koydu.
Özhan Canaydın, 23 Ocak 1943'te Bursa'da dünyaya geldi. 1957 yılında 155 sicil numarasıyla Galatasaray Kulübü üyesi oldu. Daha 14 yaşında olan Canaydın, bu dönemde kulübün en küçük üyesiydi. Canaydın, ertesi yıl basketbol oynamaya başladı. Galatasaray Spor Kulübü'nde Yıldız, Genç ve A Takım Baskebol takımlarında oynadı. 1962'de Genç Milli Basketbol Takımı'yla Avrupa Gençler Şampiyonası'na katılan ekipte yer alan Canaydın, 1963 yılında Galatasaray Basketbol Takımı'yla Türkiye şampiyonu oldu.

1960 yılında tekstil sektöründe faaliyet gösteren babasının yanında iş hayatına atılan Canaydın, 1964'te profesyonel basketbolu bıraktı. Canaydın, aynı zamanda Galatasaray Kulübü'nde Ali Tanrıyar, Alp Yalman ve Faruk Süren yönetimleri boyunca çeşitli görevlerde bulundu. Mart 2002 seçimlerinde kulüp başkanlığı görevi için adaylığını koyan Canaydın, üyelere yaptığı son konuşmasında ''50 yıl önce bunu sadece hayal edebilirdim. 2 yıldır bugün için kendimi hazırlıyorum.'' şeklinde konuştu. Canaydın, Mehmet Cansun'un da aday olduğu olağan seçim genel kurulunda geçerli 3479 oyun 2089'unu alarak, Galatasaray Kulübü'nün 33. başkanlığına seçildi. Canaydın bu dönemler boyunca Ali Sami Yen, Seyrantepe ve Riva projelerini de hayata geçiremedi. Özhan Canaydın, 1965'te Asuman Canaydın ile evlendi ve çift, bu birliktelikten Murat ve Zeynep isimli iki çocuk sahibi oldu.

Torunu geldi, son nefesini verdi.
Dün gece 23.34'te hayata gözlerini yuman Galatasaray eski Başkanı Özhan Canaydın'ın son nefesini vermeden önce yurtdışında eğitim gören torununu görmek istediği ortaya çıktı. Canaydın'ın torununun akşam saatlerinde Türkiye'ye döndüğü ve soluğu dedesinin yanında aldığı öğrenildi. Ancak son saatlerini yaşayan Canaydın'ın bilinci kapalı olduğu için torununu görmediği belirtildi. Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi Kaya Aksoy yaptığı açıklamada "Torununu göremedi ama bizler hissettiğine inanıyoruz." dedi.

Bana vasiyetlerini bıraktı.
Türk futbol dünyasının başı sağ olsun. Bu beklediğimiz bir şey olmasına rağmen... Ben Özhan abi ile beraber 2 yıl görev yaptım, çok sıkıntı yaşadık. Her konuda onun görüşlerini aldım. Geçen hafta kendisini ziyarete gitmiştim. İyiydi, uzun uzun konuştuk. Bana vasiyette bulundu. 'Başlattığımız projeleri bitir.' dedi. Kendisini Bursa'dan uğurlayacağız. Andan Polat (G.Saray Başkanı)

Canaydın 'dost' demektir.
Özhan Canaydın çok yakın dostumdu. Vefat etmesi içimde büyük bir boşluk oluşturdu. Amansız hastalıktan çok çekti. Allah kalanlarına eşine, dostuna ailesine kuvvet versin. Gayet uyum içinde güzel günler geçirdik. Hakikaten duyduğumda vefatını çok üzüldüm. Türk futbolunun ve ailesinin başı sağ olsun. Kendisine de rahmet diliyorum. Alp Yalman (Eski G.Saray Başkanı)
Gerçek bir babayı kaybettim
Gerçekten bu tip durumlarda konuşmak çok zor. Ben gerçek bir babayı kaybettim. Çok şey paylaştık Özhan Başkan'la. Onu üzecek hiçbir şey yapmadım. Bir insan dünyanın en büyük mertebesine gelebilir, ama iyi insan olamaz. Çok iyi bir insanı kaybettik. G.Saray'ın bir dönem yaşadığı başarısızlık onun üzerine yıkılmamalıydı. Duygu seli yaşıyorum. Hasan Şaş (G.Saray eski futbolcusu)

Değerli dostumu kaybettim.
Galatasaray Kulübü'nde başkanlık görevi yapmış değerli bir spor adamını kaybettik. Kendisinin tarzı ve beyefendiliğiyle spor dünyasına sağlamış olduğu katkılar tartışılmaz. Sevgili dostum Özhan Canaydın her zaman Türk sporuna verdiği değerli hizmetleriyle anılacaktır. Kendisine Tanrı'dan rahmet, ailesi ve spor camiasına başsağlığı diliyorum. Aziz Yıldırım (F.Bahçe Başkanı)

Basın

Benzer Konular

19 Aralık 2016 / BARIŞ Müzik tr
25 Temmuz 2008 / TiglonBoYs Spor tr
22 Mart 2013 / KisukE UraharA Sinema tr