Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
17:06, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 13 Mayıs 2024 - 17:06
Arama
MaviKaranlık Forum
Çoban Çantası ve Sağlık için Faydaları
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
30 Nisan 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
ÇOBAN ÇANTASI
Diğer İsimleri :
Kuşkuşotu, Çobankesesi, Çobantorbası, Cıngıldaklıot,
Capsella bursa,
Cruciferae
Botanik Bilgi :
Turpgillerden; bir çeşit yaban bitkisidir.Yol kenarlarında, tarla kenarlarında yetişir.Boyu yarım metre kadardır. Meyveleri; torbaya benzer. Yaprakları rozet şeklinde olup, demet görünümündedir. Çiçekleri beyazdır. Yaz aylarında toplanıp, kurutulur.
Bilinen Bileşimi :
Bursin, saponin, choline, acetylcholine, mallik asid, sitrik asid, asetik asid, flavonoidler, potasyum tuzları, C ve K vitaminleri.
Faydaları
Hatmi ile karıştırılıp haşlanarak suyu içildiğinde böbreklerdeki ve idrar torbasındaki iltihaplara, sıkıntılara faydalıdır.
Basur ve yaralara lapa yapıldığında faydalı olur.
Adet kanamaları aşırı olanlar adet döneminden 8 - 10 gün öncesinden çayını içmeye başlamalıdırlar. Adet dönemi bitince çay içimine son verilmelidir.
Ayrıca ergenlikteki adet kanamalarının düzenlenmesinde de faydalıdır.
Kan dolaşımını düzenleme etkisi olan, hem tansiyonu düşürebilen hem de yükselterek normalleştiren ender bitkilerden biridir.
Yüzeysel kas yapısı hastalıklarının ve iç organ kasları gevşekliğinin tedavisinde, kas fıtıklarında, kas erimelerinde çok önemli bir yardımcıdır.
Rahatsızlık veren bölgeler tentürü ile ovalanır ve aslan pençesi ile karıştırılmış çayı içilir.
Peklik verici özelliği vardır. İshali kesmede yararlı olur.
Kullanım Şekli
Çay :
4 bardak suya 50 - 60 gr. bitki konularak 10 dakika kaynatılır. 5 dakika demlendirilip süzülür. Günde 3 kere yemek aralarında 1’er çay bardağı içilir.
Özsu :
Taze toplanmis çiçekli saplar yikanir, kurutulmadan preslenerek suyu çikarilir ve küçük siselerekonularak buz doabinda saklanir.
Tentür:
Yeni açmis iki avuç dolusu bitki ince bir sekilde kiyilir, 1 litrelik bir sise içine konularak üstüne % 38 lik votka veya cin dökülerek sise doldurulur. 15 gün güneste veya sicak bir yerde bekletilir, süzülür.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 17:06
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...