Arama

Çoban Çantası ve Sağlık için Faydaları

Güncelleme: 30 Nisan 2010 Gösterim: 1.365 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
30 Nisan 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
cobancanta

ÇOBAN ÇANTASI
Sponsorlu Bağlantılar


Diğer İsimleri : Kuşkuşotu, Çobankesesi, Çobantorbası, Cıngıldaklıot, Capsella bursa, Cruciferae

Botanik Bilgi : Turpgillerden; bir çeşit yaban bitkisidir.Yol kenarlarında, tarla kenarlarında yetişir.Boyu yarım metre kadardır. Meyveleri; torbaya benzer. Yaprakları rozet şeklinde olup, demet görünümündedir. Çiçekleri beyazdır. Yaz aylarında toplanıp, kurutulur.

Bilinen Bileşimi : Bursin, saponin, choline, acetylcholine, mallik asid, sitrik asid, asetik asid, flavonoidler, potasyum tuzları, C ve K vitaminleri.

Faydaları

Hatmi ile karıştırılıp haşlanarak suyu içildiğinde böbreklerdeki ve idrar torbasındaki iltihaplara, sıkıntılara faydalıdır.

Basur ve yaralara lapa yapıldığında faydalı olur.

Adet kanamaları aşırı olanlar adet döneminden 8 - 10 gün öncesinden çayını içmeye başlamalıdırlar. Adet dönemi bitince çay içimine son verilmelidir.

Ayrıca ergenlikteki adet kanamalarının düzenlenmesinde de faydalıdır.

Kan dolaşımını düzenleme etkisi olan, hem tansiyonu düşürebilen hem de yükselterek normalleştiren ender bitkilerden biridir.

Yüzeysel kas yapısı hastalıklarının ve iç organ kasları gevşekliğinin tedavisinde, kas fıtıklarında, kas erimelerinde çok önemli bir yardımcıdır.

Rahatsızlık veren bölgeler tentürü ile ovalanır ve aslan pençesi ile karıştırılmış çayı içilir.

Peklik verici özelliği vardır. İshali kesmede yararlı olur.

Kullanım Şekli

Çay : 4 bardak suya 50 - 60 gr. bitki konularak 10 dakika kaynatılır. 5 dakika demlendirilip süzülür. Günde 3 kere yemek aralarında 1’er çay bardağı içilir.

Özsu : Taze toplanmis çiçekli saplar yikanir, kurutulmadan preslenerek suyu çikarilir ve küçük siselerekonularak buz doabinda saklanir.

Tentür: Yeni açmis iki avuç dolusu bitki ince bir sekilde kiyilir, 1 litrelik bir sise içine konularak üstüne % 38 lik votka veya cin dökülerek sise doldurulur. 15 gün güneste veya sicak bir yerde bekletilir, süzülür.



"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

17 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
17 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
18 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
19 Ağustos 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
18 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular