Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
3 Mayıs 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Tartarik asit
Vikipedi, özgür ansiklopedi

  • Tartarik asit
  • Kimyasal Adı
    • Tartarik asit
  • Kimyasal Formül
    • C4H6O6
  • Molekül ağırlığı
    • 150.087g/mol
  • CAS numarası
    • [526-83-0]
  • Yoğunluk
    • 1,788g/cm
  • Ergime noktası
    • xx.x °C
  • Kaynama noktası
    • 443 (170°C)
  • SMILES
    • C(C(C(=O)O)O)(C(=O)O)O
Tartarik asit, bitkilerde yaygın olarak bulunan kristal yapılı, renksiz organik asit. Başta gıda sanayi olmak üzere çeşitli sanayi dallarında kullanılan bu asit, şarabın mayalanması esnasında potasyum bitartarak ve potasyumun yan ürünü olarak elde edilir. Tartarik asidi bu karışımdan ilk olarak Carl Wilhem Scheele ayırmıştır. Şarap üretiminede ortaya çıkan atıklar potasyum hidroksitle nötralleştirilir. Çöken kalsiyumsülfürik asitlegazozlardaAntimon potasyum tartarlarıda böcek ilacı ve mordan olarak kullanılır.

Tartarik asitler suda çözenebilen dikarboksili asitlerdir.

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.