Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
12:36, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Çarşamba, 15 Mayıs 2024 - 12:36
Arama
MaviKaranlık Forum
Acur (Cucumis melo var. flexuosus)
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
14 Mayıs 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Acur
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bilimsel sınıflandırma
Alem:
Plantae (Bitkiler)
Bölüm:
Magnoliophyta
(Kapalı tohumlular)
Sınıf:
Magnoliopsida
(İki çenekliler)
Takım:
Cucurbitales
Familya:
Cucurbitaceae
(Kabakgiller)
Cins:
Cucumis
Tür:
C. melo
Varyete:
C. m.
var.
flexuosus
Trinominal adı
Cucumis melo
var.
flexuosus
(L.) Naudin.
Acur
(
Cucumis melo
var.
flexuosus
), kabakgillerden, kabuğu çizgili ve nadiren tüylü, bir hıyarkavun varyetesidir.
Bu bitkinin meyveleri bazen düz, bazen yay gibi bükülerek 1 metreye kadar uzayabilir. Kabuğu beyazımsı yeşil renkte, üzeri hafif tüylü ve uzunlamasına çizgilidir.
Türkiye'de en yaygın tüketim şekli ev tipi turşu yapımıdır. Taze olarak tüketimi de oldukça yaygındır. Genellikle kabuğu soyulmadan yıkandıktan sonra olduğu gibi tüketilir.
Ayrıca Bkz.=)
Acur - Acur Nedir - Acur Yetiştiriciliği
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 12:36
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...