Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
14 Mayıs 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Acur
Vikipedi, özgür ansiklopedi


  • Bilimsel sınıflandırma
  • Alem: Plantae (Bitkiler)
  • Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular)
  • Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler)
  • Takım: Cucurbitales
  • Familya: Cucurbitaceae (Kabakgiller)
  • Cins: Cucumis
  • Tür: C. melo
  • Varyete: C. m. var. flexuosus
  • Trinominal adı Cucumis melo var. flexuosus
  • (L.) Naudin.
Acur (Cucumis melo var. flexuosus), kabakgillerden, kabuğu çizgili ve nadiren tüylü, bir hıyarkavun varyetesidir.

Bu bitkinin meyveleri bazen düz, bazen yay gibi bükülerek 1 metreye kadar uzayabilir. Kabuğu beyazımsı yeşil renkte, üzeri hafif tüylü ve uzunlamasına çizgilidir.

Türkiye'de en yaygın tüketim şekli ev tipi turşu yapımıdır. Taze olarak tüketimi de oldukça yaygındır. Genellikle kabuğu soyulmadan yıkandıktan sonra olduğu gibi tüketilir.

Ayrıca Bkz.=)Acur - Acur Nedir - Acur Yetiştiriciliği
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.