Arama

Acur (Cucumis melo var. flexuosus)

Güncelleme: 14 Mayıs 2010 Gösterim: 2.829 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
14 Mayıs 2010       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Acur
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Acur (Cucumis melo var. flexuosus)
  • Bilimsel sınıflandırma
  • Alem: Plantae (Bitkiler)
  • Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular)
  • Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler)
  • Takım: Cucurbitales
  • Familya: Cucurbitaceae (Kabakgiller)
  • Cins: Cucumis
  • Tür: C. melo
  • Varyete: C. m. var. flexuosus
  • Trinominal adı Cucumis melo var. flexuosus
  • (L.) Naudin.
Acur (Cucumis melo var. flexuosus), kabakgillerden, kabuğu çizgili ve nadiren tüylü, bir hıyarkavun varyetesidir.

Bu bitkinin meyveleri bazen düz, bazen yay gibi bükülerek 1 metreye kadar uzayabilir. Kabuğu beyazımsı yeşil renkte, üzeri hafif tüylü ve uzunlamasına çizgilidir.

Türkiye'de en yaygın tüketim şekli ev tipi turşu yapımıdır. Taze olarak tüketimi de oldukça yaygındır. Genellikle kabuğu soyulmadan yıkandıktan sonra olduğu gibi tüketilir.

Ayrıca Bkz.=)Acur - Acur Nedir - Acur Yetiştiriciliği

"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

20 Kasım 2014 / Kral_Aslan Spor ww
16 Aralık 2009 / Misafir Ziraat
13 Ağustos 2012 / BrookLyn Botanik
14 Kasım 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular