Arama


fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
16 Mayıs 2010       Mesaj #3
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
1979 yılında üstün başarı ile Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun oldu. Kariyer çalışmalarına Viyana'da ve Roma'da S.Cecilia Akademisi'nde devam etti. Ankara Devlet Konservatuarı'nda flüt öğretmenliği yaptı. Viyana'da Uluslararası Flüt Yarışması'nda dünya birincisi oldu.

1995'de Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'nü alan sanatçıya, 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verildi. "Hungarian Foundation for Performing Arts" tarafından verilen 2000 "Inter-Lyra" ödülünü kazandı. 2009 yılında İtalya Cumhurbaşkanı'ndan İtalyan Devlet Nişanı aldı. Sony Classical tarafından çıkarılan "Carmen Fantasy" adlı albümü "Altın CD" ödülüne layık görüldü. Ayrıca Gallo International firmasından "Gallo Altın CD Koleksiyonu" ödülü aldı, Gallo Kutluer'in bütün CD'lerini "Altın CD Koleksiyonu" etiketi ile yayınlamaktadır.

ABD, İngiltere, İsviçre, İtalya, Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, Belçika, İspanya, Fransa, Slovakya, İsveç, İsrail, Singapur, Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Estonya, KKTC, Makedonya, Hırvatistan, Karadağ, Bulgaristan, Tunus, Azerbaycan, Küba, Çin ve Japonya'da çeşitli konser turnelerine çıktı, uluslararası müzik festivallerine katıldı, radyo-televizyon programları yaptı, çok başarılı eleştiriler aldı. Uzmanlık sınıfı ve atölye çalışmaları yaptı.

İspanya sarayında Kral ve Kraliçe'nin huzurunda, Japonya'da Prens Mikasa'nın himayesinde konserler verdi. New York Times eleştirmeninin taktığı unvan "Sihirli Flüt" diye tanınan Kutluer, dünyanın pek çok yerinde televizyon ve radyo programında çaldı. Zubin Mehta, Sir Charles Mackerras, Peter Breiner, İngiliz Royal Filarmoni Orkestrası, Berlin Filarmoni, İskoç Oda Orkestrası, Northern Sinfonia, Tokyo Senfoni Orkestrası, Litvanya Filarmoni, European Union Oda Orkestrası, Virtuosi Di Praga, Slovak Filarmoni Orkestrası, St.Petersburg Akademik Filarmoni Orkestrası gibi ünlü şef ve orkestralarla konserler verdi, CD kayıtları yaptı. Ian Anderson Kutluer için "Şefika's Tango" adlı bir eser besteledi. Kutluer Jethro Tull ile "Şefika's Tango" eserini de seslendirdiği konserler yaptı.Claude Bolling ile Jean Pierre Rampal’in anısına konserler verdi.

Dünyada sağladığı popülarite ile müzik organizasyonları ve festivallerin aranılan sanatçısı haline gelen Şefika Kutluer'in dünya piyasasında bulunan 16 CD'si Pan Classical, Gallo International, Naxos ve Sony Classical firmaları tarafından yayınlanmaktadır. Sanatçının kompakt diskleri dünya çapında aranan CD'ler arasındadır ve çok parlak eleştiriler almaktadır.

Şefika Kutluer T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Solist sanatçısıdır.