Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
22:39, 3 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Çarşamba, 10 Aralık 2025 - 22:43
Arama
MaviKaranlık Forum
Çikolatalı Mus Pasta Tarifi
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
2 Haziran 2010
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
ÇİKOLATALI MUS PASTA
Pasta İçin Malzemeler:
6 yumurta
1 su bardağı pudraşeker
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı mısır unu
150 gr eritilmiş bitter çikolata
1 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı grandi kahve
1 yemek kaşığı sıcak su
Yarım su bardağı krema
450 gr bitter çikolata
2 tatlı kaşığı kakao
PASTA TARİFİ:
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarılarını şekerle çırpın. Karışımı büyük bir kaseye alın, Elenmiş kakao, mısır unu, çikolata ve suyu ekleyin. Yumurta aklarını mikserle çırpın. Bu kek karışımını azar azar çikolatalı karışıma ekleyin. Yeni karışımı yağlı kağıtla kaplanmış kalıba yayın. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuması için ızgara telinin üzerine alın. Yirmi üç santim çapındaki bir kalıbı yağlayın. Kenarlarından 5 santim sarkacak şekilde yağlı kağıt koyun. Soğuyan kekten 23 cm çapında bir daire kesin. Kalıbın dibine yerleştirin. Kahveyi sıcak suda eritin. Soğumasını bekleyin. Kremayla kahveyi mikserle çırpın. Çikolatanın içine katın. Kahveli karışımı kalıptaki kekin üstüne dökün. Hzırladığınız pastayı buzdolabında 3 saat bekletin. Pasta servis tabağına ters çevirip alın. Kalan kakao ve antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 22:43
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...