Palamut Köftesi
Malzemeler
Yemeğin YapılışıPalamutu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.
Balığı süzgece alıp soğutun. Derisini, siyah kısımlarını ve kılçıklarını ayıklayın. Beyaz etleri bir kaba alıp didikleyin.
Kalan 2 soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Patatesleri haşlayıp soyun ve rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.
Soğan, patates, maydanoz, fıstık, kuş üzümü, 2 yumurta, 1 kaşık un, tuz, yenibahar ve karabiberi balığa ekleyip yoğurun.
Elinizle uzun köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayıp sıvı yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.