Ziyaretçi
Palamut Köftesi
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
Yemeğin Yapılışı
- 1 palamut
3 soğan 2 orta boy patates Yarım demet maydanoz 1 kahve fincanı dolmalık fıstık 1 kahve fincanı kuş üzümü 2 yumurta 1 çorba kaşığı yenibahar 1 çorba kaşığı un Kızartma için sıvı yağ Galeta unu Tuz, karabiber
Palamutu temizleyin. İyice yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyun. 1 bütün soğan ve balığı tuzlu suda 20 dakika haşlayın.
Balığı süzgece alıp soğutun. Derisini, siyah kısımlarını ve kılçıklarını ayıklayın. Beyaz etleri bir kaba alıp didikleyin.
Kalan 2 soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Patatesleri haşlayıp soyun ve rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyın.
Soğan, patates, maydanoz, fıstık, kuş üzümü, 2 yumurta, 1 kaşık un, tuz, yenibahar ve karabiberi balığa ekleyip yoğurun.
Elinizle uzun köfteler hazırlayın. Galeta ununa bulayıp sıvı yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.